Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalar bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararına odaklandı. İşte küresel piyasalardaki son gelişmeler...

A+A-

Yurt içinde yurt dışı üretici fiyatları, yurt dışında İngiltere enflasyonu ve Almanya üretici fiyatları öne çıkan veriler olacak.

Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu New York’ta başladı. 

Genel Kurulda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir. Ermenistan-Azerbaycan arasındaki son olumsuz gelişmeyi kınıyorum bölgedeki gelişmelerin süratle sona ermesini temenni ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi kabul etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya sert tepki göstererek, "Rusya, tüm dünyanın gözü önünde Ukrayna’yı gaddarca işgal edip daha sonra bir sonuçları olmayacağını düşünüyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karabağ’da ateşkes çağrısında bulunarak, “ABD, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan’ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor” dedi.

Arjantin ekonomisi, tarihinde görülmemiş bir kuraklığın etkisiyle, Covid-19 dönemi olan 2020 yılının başından bu yana en kötü çeyrek dönemi yaşadı. Ülke ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4,8 daraldı.

Çin Merkez Bankası(PBoC), ekonomik istikrara dair yeni işaretler ve zayıflayan yuanın acil parasal gevşeme ihtiyacını azaltmasına bağlı olarak, beklentilere paralel şekilde gösterge borç verme faiz oranlarını sabit tuttu.

Çin Merkez Bankası (PBOC) para politikası departmanı başkanı Zou Lan, yuanın sepet para birimi karşısındaki değerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) Başkan Yardımcısı Cong Liang, Çin ekonomisinin birçok zorluk ve güçlükle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Biden yönetimi, Tahran’ın insansız hava aracı ve askeri uçak geliştirmesiyle bağlantılı olarak İran, Rusya, Çin ve Türkiye'den çok sayıda kişi ve kuruluşu hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı.

Asya Kalkınma Bankası (ADB), Çin'in emlak sektöründeki zayıflık ve El Nino ile ilgili risklerin bölgesel beklentileri gölgelemesi nedeniyle bu yıl kalkınmakta olan Asya'daki ekonomik büyümenin daha önce beklenenden biraz daha düşük olacağını bildirdi.

İlgili Haberler