Lagarde/ECB: Avrupa'nın bankacılık sistemi güçlü

Lagarde/ECB: Avrupa'nın bankacılık sistemi güçlü

ECB Başkanı Christine Lagarde bankacılık sisteminin güçlü olduğunu ve enflasyonu yüzde 2 seviyesine geri getirmeye kararlı olduklarını söyledi.

A+A-

Bloomberg kaynaklarına göre Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Birliği liderlerine, devam eden piyasa kargaşasına rağmen Euro Bölgesi’nde bankacılık sektörünün güçlü olduğunu söyledi.

Lagarde Cuma günü Brüksel'de ekonomik ve parasal konuların tartışıldığı AB liderleri toplantısında konuştu. AMB Başkanı güçlü düzenleyici rejim nedeniyle sektörün ayakta kaldığını, bankacılık birliği için planları tamamlama zamanının geldiğini söyledi.

Kaynaklar Lagarde’ın fiyat istikrarı ile finansal istikrar arasında bir seçim olmadığını ve AMB'nin enflasyonu yüzde 2'ye geri getirmeye kararlı olduklarını söylediğini kaydetti.

Silicon Valley Bank'ın iflası ve Credit Suisse'in geçen hafta sonu acil olarak kurtarılması yatırımcıları sarsmış ve Avrupa banka hisseleri Cuma günü Deutsche Bank'ın yaşadığı 15'lik değer kaybıyla kadar geriledi.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel Cuma günü ayrıca, 2008 mali krizinden bu yana düzenleyici alanda yaşanan ilerlemeyi överken, politika yapıcıların kargaşanın daha da alevlenmesi durumunda harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.

Nagel, Cuma günü yaptığı açıklamada, "Merkez bankaları spekülasyon yapmakla ünlü değildir, ancak son iki hafta içinde kendimize özgü iki olayla karşı karşıya kaldık. Gördüğüm, bu olayların sorumlu makamlar tarafından çözüldüğüdür” ifadelerini kullandı.

Bu haftanın başlarında Lagarde, tüm bankaların 2008'den sonra uygulanan katı likidite kurallarına uyması gerektiğini söyledi. Christine Lagarde Avrupalı ​​milletvekillerine AB'deki 2 bin 200 bankanın, yalnızca 14 ABD bankasına kıyasla sözde likidite karşılama oranına uyduğunu söyledi.

Kaynaklar, AB'nin Basel çerçevesini tüm blokta uygulamaya karar verdiğini ve Lagarde'nin Cuma günü liderlere düzenleyici standartlarını iyileştirmek için sürekli çalışmaları gerektiğini söylediğini belirtti.

İlgili Haberler