Lagarde/ECB: Euro Bölgesi resesyonda değil

Lagarde/ECB: Euro Bölgesi resesyonda değil

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde resesyon yaşanmadığını söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde Euro Bölgesi'nin görünümüne ilişkin artan endişeler hakkında konuştu. Lagarde bölge ekonomisinin hala büyüdüğünü ve resesyonda olmadığını söyledi. Lagarde ayrıca parasal genişlemeyi tersine çevirmeyi görüşmeye başladıklarını ve görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Washington'da IMF'nin yıllık toplantılarında konuşan AMB Başkanı Lagarde "Avrupa resesyonda değil" yorumunu yaptı.

Ancak çoğu ekonomist Lagarde ile farklı görüşte. Bloomberg'in son anketine katılan ekonomistler bölge ekonomisinin içinde bulunduğumuz çeyrekte ve 2023'ün ilk 3 ayında daralmasını bekliyor.

Enerji fiyatlarının enflasyonu yükseltmeye devam edeceğini belirten Lagarde politika yapıcıların enflasyonu düşürmekte kararlı olduğunu belirtti. Lagarde faiz artışı konusunda AMB'nin verilerle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Lagarde, konuşmasında para politikalarının dünyadaki diğer ülkeleri de etkilediğini söyledi ve diğer para otoriteleriyle işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

AMB Başkanı, Yönetim Konseyi'nin parasal genişlemeyi tersine çevirmeyi görüşmeye başladığını ve görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

İlgili Haberler