Logan/Fed: Faizler beklentilerin üzerinde artış gösterebilir

Logan/Fed: Faizler beklentilerin üzerinde artış gösterebilir

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, faizlerin pek çok kişinin beklediğinden daha yukarı gidebileceği sinyalini verdi.

A+A-

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, Fed'in içinde bulunulan belirsiz ekonomik ortamda para politikasını daha iyi ayarlamak için gelecek toplantıda faiz artırımını daha yavaş bir hızla yapabileceğini söyledi. Ancak Logan, faizlerin nihai olarak yükseleceği seviyenin pek çok kişinin beklediğinden daha yukarıda olabileceği sinyalini verdi.

"Eğer sisli bir havada yolculuk ediyorsanız veya tehlikeli bir otoyolda ilerliyorsanız yavaşlamak iyi bir fikirdir. Aynı durum bugünkü karmaşık ekonomik ve finansal ortamda bir politika yapıcıysanız da geçerli" diye konuşan Logan, "Bu nedenle Fed'in geçtiğimiz ay yaptığı toplantıda faiz artırım hızını azaltmasına destek verdim. Aynı değerlendirmeler gelecek toplantıda hızın daha da yavaşlatılmasına işaret ediyor" dedi.

Faiz artırım hızının yavaşlatılmasının Fed'in enflasyonu yüzde 2'ye geri getirmeye daha az bağlı olduğu anlamına gelmediğini de vurgulayan Logan, "Eğer yavaşlayan faiz artırımları belirsizliği azaltarak finansal şartları gevşetir ise, bu etkiyi faiz oranlarını yavaş yavaş önceden beklenenden daha yüksek seviyeye yükselterek telafi edebiliriz" dedi. 

Logan, "Benim şahsi görüşüm, fed fon faiz oranını enflasyonun yüzde 2 hedefimizen sürdürülebilir şekilde dönme yolunda olduğu konusunda ikna edici kanıt görene kadar yavaş yavaş artırılmaya devam edilmesini ihtiyaç duyulmasının muhtemel olduğu yönünde" diye konuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler