Lucid elektrikli araç fiyatlarını aşağı çekti

Lucid elektrikli araç fiyatlarını aşağı çekti

Lucid, elektrikli araç fiyat savaşlarının ortasında elektrikli sedanların fiyatlarını sınırlı bir süre için düşürdü.

A+A-

Lucid Group bu hafta başında Air serisi lüks sedanlarının fiyatlarını, elektrikli araçlara (EV) yönelik yavaşlayan talep nedeniyle tatil sezonu öncesinde sınırlı bir süre için düşürdü.

Yüksek faiz oranları elektrikli araçlara olan talebi vurdu ve dünyanın en değerli otomobil üreticisi Tesla liderliğindeki otomobil üreticileri buna fiyatları düşürerek yanıt verdi.

Elon Musk liderliğindeki otomobil üreticisi, daha düşük fiyatlı yeni elektrikli araçların tükenmekte olan pazar payını yemesini önlemek için bu yıl birçok kez etiket fiyatlarını düşürdü.

Cox Automotive tarafından hazırlanan bir rapora göre, elektrikli araç fiyat savaşı şirketleri marjlar yerine satışlara öncelik vermeye zorladı ve elektrikli araçların ortalama fiyatını Eylül ayında 50.683 dolara düşürdü.

Lucid, Air Touring modelinin fiyatını 95.000 $'dan 87.500 $'a, daha güçlü Grand Touring'in fiyatını ise 10.000 $ düşürerek 115.600 $'a indirdi.

Kaliforniya merkezli şirket ayrıca dört tekerlekten çekişli Air Pure'un fiyatını 82.400 dolardan 74.900 dolara indirdi. Son ürünü olan arkadan itişli Air Pure'un fiyatı ise değişmeyerek 77.400 $ olarak kaldı.

Tesla, Lucid Air'in en yakın rakibi olan Model S premium sedanının fiyatını 74.990 dolara indirdi.

Lucid, zorlu bir ekonomide üretimini artırırken nakit yaktığı için daha önce Ağustos ayında otomobillerinin fiyatlarını düşürmüştü.

Ancak Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun desteği, Salı günü üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan şirkete, nakit sıkıntısı çeken diğer bazı rakiplerine kıyasla likidite desteği sağladı.

Şirket, fiyat indirimi teklifinin 30 Kasım'a kadar geçerli olacağını söyledi.

İlgili Haberler