Mastercard Blockchain uygulama mağazası açıyor

Mastercard Blockchain uygulama mağazası açıyor

Mastercard, düzenlenmiş finansal uygulamalar için bir Blockchain uygulama mağazası kuracak.

A+A-

Son gelişmelere göre, finansal ödeme devi Mastercard önümüzdeki birkaç ay içinde beta olarak bir "Çoklu Token Ağı" başlatmayı planlıyor.

Mastercard'da başkan yardımcısı ve kripto ve blok zinciri başkanı olan Raj Dhamodharan, bunu "düzenlenmiş finansal uygulamalar oluşturmak için blok zinciri teknolojileriyle desteklenen bir uygulama mağazası" olarak adlandırdı. Bu, temelde düzenlenmiş finansal uygulamalar için Ethereum tabanlı bir blockchain uygulama mağazası olacak.

Mastercard'ın MTN'si (Mastercard Teknoloji Ağı), geliştiricilere kredi kartı şirketinin yıl boyunca üzerinde çalıştığı araçlara erişim sağlayacak. Buna, geliştiricilerin yenilikçi uygulamalar yaratmaya teşvik edileceği Ethereum blok zincirinin özel bir sürümü de dahil.

MasterCard'ın kripto alanına girişi

Finansal ödeme devi MasterCard da kriptoya güçlü bir giriş yaptı ve bunu "daha geniş bir ödeme çözümleri yelpazesi" için "doğal bir evrim" olarak nitelendirerek taahhüdünü bir kez daha teyit etti.

Şirket, "Amacımız, daha geniş dijital varlık endüstrisini ve geleceğine olan güveni güçlendirmeye yardımcı olmak için ilgili tarafları desteklemektir" dedi. MasterCard, kripto pazarındaki ayak izini genişletirken çok çalışıyor.

Mastercard, değiştirilemez tokenler (NFT'ler), kripto para birimleriyle bağlantılı kredi ve banka kartları, kripto altyapısı ve geliştirici araçları da dahil olmak üzere çeşitli girişimlerle dijital varlık sektörüne girdi. Ayrıca bu alanda şeffaflığı ve güveni artırmak için 'Crypto Secure', 'Crypto Source' ve 'Crypto Credential' gibi ürünler de sunuyorlar. Yeni 'uygulama mağazasındaki' programlar ve uygulamalar Ethereum'un programlama dili olan Solidity ile yazılabiliyor.

MasterCard zaman içinde MTN'i dünya çapında başka pazarlarda da kullanıma sunmayı planlıyor.

İlgili Haberler