Microsoft ChatGPT teknolojisini devlet kurumlarına açıyor

Microsoft ChatGPT teknolojisini devlet kurumlarına açıyor

Yazılım devi Microsoft, OpenAI'nin GPT modellerini kamu bulut müşterilerine sunacak.

A+A-

Microsoft, Çarşamba günü bir blog yazısında, OpenAI'nin güçlü dil üreten modellerini Azure bulut hizmetini kullanan ABD federal kurumlarına getirdiğini söyledi.

Redmond, Washington merkezli şirket, OpenAI'nin en yeni ve en sofistike LLM'leri olan GPT-4 ve GPT-3'e güç veren büyük dil modelleri (LLM'ler) için Azure Kamu'ya destek ekledi.

LLM'lerin kullanımı, Microsoft'un bir hissesine sahip olduğu OpenAI'nin ChatGPT'sinin piyasaya sürülmesinden bu yana patlama yaşadı ve her şekil ve büyüklükteki işletme bunların üzerine özellikler inşa etmek için yarışıyor.

Bu, Microsoft'un GPT teknolojisini ABD devlet kurumlarına bulut çözümleri sunan Azure Kamu'ya ilk kez getirmesi ve büyük bir şirketin chatbot teknolojisini devletlerin kullanımına sunma yönündeki ilk çabası.

Microsoft bunu genellikle Azure ticari bulut kullanıcılarına, Mayıs ayı itibariyle 4.500 müşterisi olan Azure OpenAI Hizmetleri aracılığıyla sunuyor.

Microsoft, kamu müşterilerinin dil modellerini içerik oluşturma, dilden koda çeviri ve özetleme gibi belirli görevler için uyarlayabileceğini söyledi.

İlgili Haberler