Microsoft yapay zeka için müşterilerinden daha fazla para alacak

Microsoft yapay zeka için müşterilerinden daha fazla para alacak

Microsoft ofiste yapay zeka için daha fazla ücret alacak, Bing'i sızıntılardan koruyacak.

A+A-

Microsoft yaptığı açıklamada, yaygın olarak kullanılan ofis yazılımındaki yeni yapay zeka özelliklerine erişim için en az %53 daha fazla ücret talep edeceğini belirterek teknolojiden elde etmeyi umduğu kazanca bir bakış attı.

Şirket ayrıca Bing arama motorunun daha güvenli bir versiyonunu işletmelerin kullanımına sunacağını, böylece işletmelerin veri koruma kaygılarını gidermeyi, yapay zekaya olan ilgilerini artırmayı ve Google ile daha fazla rekabet etmeyi amaçladığını söyledi.

Sanal Inspire konferansında şirket, müşterilerin Outlook'ta e-posta taslağı hazırlamayı, Word'de belge yazmayı ve bir sohbet robotu aracılığıyla bir çalışanın neredeyse tüm verilerini erişilebilir hale getirmeyi vaat eden Microsoft 365'teki yapay zeka yardımcı pilotu için kullanıcı başına aylık 30 dolar ödeyeceğini söyledi.

Gönüllü yükseltme, halka açık olarak listelenen, kullanıcı başına 12,50 $ ile 57 $ arasında değişen aylık planlara ek olarak, yardımcı pilotun bazı Microsoft müşterileri için maliyetleri üç katına çıkarabileceği anlamına geliyor.

Şirketin başkan yardımcısı Jared Spataro bir röportajda, aracın zaman tasarrufu ve üretkenlik kazanımlarıyla kendini amorti edeceğini söyledi. 

Spataro "Artık toplantılarda not almıyorsunuz, bazı toplantılara katılmıyorsunuz. Bu sadece çalışma şeklinizi değiştiriyor." dedi.

Spataro, Mart ayındaki tanıtımından bu yana en az 600 işletmenin test ettiği copilot'tan elde edilecek gelirle ilgili öngörüsünü paylaşmadı. İşletmesi potansiyel olarak pahalı olan yapay zeka programı henüz genel kullanıma açık değil.

Bu arada Microsoft, işletmeleri, arama motorunda içerik oluşturabilen ve interneti anlamlandırabilen bir bot olan ve yaklaşık 160 milyon çalışan tarafından kullanılan aboneliklere dahil olan Bing Chat Enterprise'a yönlendiriyor.

Son aylarda milyonlarca web sörfçüsünün eriştiği halka açık Bing'in aksine, kurumsal sürüm, temel teknolojiyi eğitmek için kullanıcı verilerinin görüntülenmesine veya kaydedilmesine izin vermeyecek. Bir çalışanın korumalardan yararlanabilmesi için iş kimlik bilgileriyle giriş yapması gerekecek.

Bu uygulama, çalışanların kamuya açık sohbet robotlarına gizli bilgiler girmesi konusunda sektörde artan endişelerin ardından geldi; bu bilgileri insan denetçiler okuyabilir ya da yapay zeka dikkatli bir yönlendirmeyle yeniden üretebilir.

Bing kullanıcılarının şimdiye kadar korumasız olup olmadığı sorusuna Spataro, Microsoft'un gizlilik politikalarını netleştirdiğini ve yapay zekayı tüketicilere sunmaya istekli olduğunu söyledi. Şirket ayrıca Google'ın izin verdiği gibi resim yükleme ve ilgili içeriği arama özelliğini de duyurdu.

Bing'e yönelik kurumsal itici güç, arama reklamcılığı payını Google'dan alma çabalarına yüzde puanlık kazanç başına 2 milyar dolarlık gelirle yardımcı olabilir. Ayrıca şirket, müşterileri iş verilerine ve uyumluluk denetimlerine erişim sağlayan bir yapay zeka yükseltmesi olan Microsoft 365 Copilot'a çekebilir.

Spataro son olarak "Bu bizim için çok stratejik bir hamle" dedi.

İlgili Haberler