Morgan Stanley'dan Fed'in faiz kararı öncesi kritik uyarı

Morgan Stanley'dan Fed'in faiz kararı öncesi kritik uyarı

Morgan Stanley, Fed kararı öncesinde hisse senetlerindeki ralliye katılmanın hayal kırıklığı yaratabileceği uyarısı yaptıç

A+A-

Morgan Stanley stratejisti Michael Wilson, Fed kararı öncesinde hisse senedi piyasasında yaşanmakta olan ralliye katılmanın hayal kırıklığı yaratabileceği uyarısında bulundu. 

"Fed'e dolaylı olarak karşı duruş sergilemek olan hisse senedi piyasasındaki ralliye katılan, dalan yatırımcılar hayal kırıklığına uğrayabilir" uyarısında bulunan Wilson, "Hisse fiyatlarındaki hareketler pek çok yatırımcıyı bir şeyleri kaçırmakta oldukları ve rallide daha aktif şekilde yer almaları konusunda ikna etmeye başladı.  Biz son dönemdeki fiyat hareketlerinin daha çok Ocak ayının mevsimsel etkisi ve Aralık sonundaki kısa pozisyon kapatmaların bir yansıması olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

Cari duruma bakıldığında, karların beklenenden kötü geldiğine işaret eden Wilson, "İkinci olarak, yatırımcımlar 'Fed ile savaşma' temel kuralını unutmuş görünüyorlar. Bu hafta bu temel kuralın hatırtatıcısı olabilir" dedi.

İlgili Haberler