MSB ve SSB'nin savunma projeleri KDV'den muaf

MSB ve SSB'nin savunma projeleri KDV'den muaf

MSB ve SSB tarafından yürütülen savunma sanayi proje teslim ve hizmetleri KDV'den muaf tutulacak

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen savunma sanayi proje teslim ve hizmetleri KDV'den muaf tutulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Milli Savunma Bakanlığı veya Savunma Sanayii Başkanlığınca yürütülen savunma sanayii projelerine ilişkin olarak bu kurumlara ilgili projeler kapsamında yapılan teslim ve hizmetler ile bu projeler kapsamındaki teslim ve hizmetleri gerçekleştirenlere yapılacak olan, miktarı ve nitelikleri bu kurumlarca onaylanan teslim ve hizmetler 25 Aralık 2021 tarihinden itibaren KDV'den istisna edildi.

Milli Savunma Bakanlığı veya Savunma Sanayii Başkanlığınca yürütülen ve istisna hükmünün yürürlüğe girdiği 25 Aralık 2021 tarihinden önce başlayan ve devam etmekte olan savunma sanayii projelerine ilişkin, 25 Aralık2021 tarihinden sonra yapılan teslim ve hizmetler de istisna kapsamında yer alacak. 

Bu haber toplam 723 defa okunmuştur
İlgili Haberler