NATO: Rusya işgali başlatmak için yeterli imkana sahip

NATO: Rusya işgali başlatmak için yeterli imkana sahip

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki merkezde gazetecilere yaptığı açıklamada yine Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal edebileceği iddiasını gündeme getirdi.

A+A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rus askerlerinin geri çekildiğini görmüş değiliz. Hazırlıklı olmak zorundayız. Biz çatışmayı engellemek için varız. Belarus'ta konumlandırılan füzeler uzun vadeli olarak endişeye yol açıyor. NATO müttefiklerinin Rusya ile yaptığı en önemli anlaşmalardan biri buydu. Ama Rusya, yeni füzeler üreterek hepimizin güvenliğini tehlike atmış oldu" açıklamasını yaptı. 

Stoltenberg, sözlerine şöyle devam etti: 

"Silahsızlanma, hem NATO hem Rusya'nın güvenliği için önemli bir adımdır. Rusya'dan henüz bir yanıt almadık. Gerçek bir çekilme görmemiz gerekiyor. Uzun bir yığınak yapma sürecinden bahsediyoruz. Ancak, yoplamdaki asker sayısının sürekli arttığını gördük. Bir tankı trene yüklemek geri çekilme değildir. Rusya'nın gerçekten söylediğinin gerçekleştiğini görmek istiyoruz."

NATO Genel Sekreteri ayrıca Rusyanın  sınırda hiçbir uyarı vermeden Ukrayna'yı işgal edecek kadar yeterli askeri gücü olduğunu belirterek, "Niyetlerini bilmiyoruz. Bu normal bir tatbikatın dışında bir durum. Rusya'ya sürekli bir diplomasi çağrısında bulunuyoruz.

Maalesef şu anda gördüğümüz duruma göre Rusya temel güvenlik prensiplerine karşı çıkıyor. Güç tehdidiyle ülkeleri sindirdiğini görüyoruz. Bizim barışı korumaya devam edebilmek için başka bir seçeneğimiz yok. Benim için bu durum NATO'nun önemini daha da arttırıyor" diye konuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler