OPEC+'tan üretim artışı kararı çıktı

OPEC+'tan üretim artışı kararı çıktı

OPEC+'nın yakından izlenen aylık toplantısından günlük 400 bin varillik üretim artış kararı çıktı.

A+A-

OPEC+’nın aylık toplantısından beklendiği üzere Mart ayı için 400 bin varillik üretim artışı kararı çıktı.

Birlik yaz aylarında kararlaştırdığı üzere bir süredir her ay 400 bin varillik artışlarla üretim kapasitesini kademeli olarak artırıyordu.

Bugün yapılacak toplantı öncesi piyasanın beklentisi de artış kararı alınması yönünde olsa da yatırımcıların, birliğin üretim kapasitesinin alınan kararlara yetişip yetişemeyeceğinin yakından takip edileceği belirtiliyor.

OPEC+’nın aylık toplantısından beklendiği üzere Mart ayı için 400 bin varillik üretim artışı kararı çıktı.

Birlik yaz aylarında kararlaştırdığı üzere bir süredir her ay 400 bin varillik artışlarla üretim kapasitesini kademeli olarak artırıyordu. Bugün yapılacak toplantı öncesi piyasanın beklentisi de artış kararı alınması yönünde olsa da yatırımcılar arasında birliğin üretim kapasitesinin alınan kararlara yetişip yetişemeyeceğinin yakından takip edileceği belirtiliyor

Ocak ayında hedeflenen rakamlara ulaşılamadı

Birlik geçtiğimiz ay aldığı kararda 400 bin varillik üretim artışını gerçekleştirmekte zorlanıyordu.

OPEC+ geçtiğimiz ay aldığı üretim artış kararını tamamen uygulayamamış olsa da daha önce belirlediği aylık artış stratejisine bağlı kalarak Mart ayı için yeni bir üretim artış kararı daha aldı.

Çarşamba günü yapılan kısa toplantı sonrası 23 ülkeyi barındıran birlik içinden ismini açıklamak istemeyen bazı ülke temsilcileri Bloomberg’e konuşarak Mart ayı için günlük 400 bin varillik bir artış kararına daha imza attı. OPEC+ önceki aylarda açıkladığı taahhütleri tekrarlarken Bloomberg anketleri grubun Ocak ayında verdiği taahhütlere yatırım yetersizliği ve milis grupların eylemleri gibi nedenlerle ulaşmakta güçlük çektiğini gösterdi.

Geçtiğimiz ay 90 doların üzerine çıkarak yedi yılın zirvesini gören petrol fiyatları, artan talep ve OPEC+’nın hedeflediği üretim rakamlarına ulaşamaması nedeniyle 100 dolar üstüne çıkacağı beklentilerinin canlanmasına neden olmuştu. Son birkaç aydır artışını sürdüren petrol fiyatları tüm dünyada merkez bankalarını endişelendiren bir enflasyon dalgasına ve yaşam pahalılığına neden oluyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler