Powell’ın açıklamaları kripto piyasalarında sert rüzgar estirdi

Powell’ın açıklamaları kripto piyasalarında sert rüzgar estirdi

Fed Başkanı Powell’ın şahin açıklamaları kripto para piyasasında çekilmelere sebep oldu. Yatay hareketteki Bitcoin, dün 21840 dolar seviyesini test ettikten sonra bugün güne 22000 dolar seviyesinde başladı.

A+A-

Bitcoin, dün FED Başkanı Powell’ın şahin konuşmasının ardından %3 civarında geri çekilerek 21840$ seviyelerini test etti, bu sabah saatlerinde ise 22000$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Ethereum da 1550$ seviyelerinden alıcı buluyor, %5 civarında geri çekilme ile güne başlayan altcoinler de lider kripto paraları takip ediyor.

Tüm piyasaların gözü dün Fed Başkanı Powell’ın konuşmasındaydı. Powell yaptığı konuşmada ekonomik göstergelerin faizdeki tepe noktasının daha yukarı gidebileceğini ve enflasyonla mücadelede önlerinde uzun bir yol olacağını dile getirdi. Powell’ın yaptığı şahin açıklamalar sonrası ABD’de sıkı para politikasının daha hızlı olabileceği beklentisiyle risk iştahı azalarak ABD borsaları günü %1,5 civarında satışlarla tamamladı. Bu satışlar kripto paralar tarafında daha yoğun gerçekleşti. Powell yalnızca makroekomik göstergeler hakkında değil kripto paralar hakkında da açıklamalarda bulundu; kripto alanında oldukça fazla kargaşa olduğunu ve FED’in gözünün kriptolarda olduğunu, bankalarla aynı regülasyona tabi olabileceklerini belirten başkan, regülasyonlara da dikkat çekti.

Kripto para piyasası toplam değeri dünkü geri çekilmenin ardından bugün hala 1 trilyon doların altında hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu %43,6, Ethereum dominasyonu ise %19,5 seviyelerinde yer alıyor. Birçok altcoinde geri çekilmeler devam ederken bugün VGX, ALPACA, HT ve LOOM çift haneli kazançlar ile Bitay’da en çok yükselen kripto paralar olarak öne çıkıyor.

Bugün piyasalar TSİ 18:00’de FED Başkanı Powell’ın senato ve temsilciler meclisinde sunumu takip edecek. Buna ek olarak bugün TSİ 16:15’te ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği verisi piyasalarda volatiliteyi arttırabilecek bir diğer veri olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili Haberler