Putin: Rusya, dost devletlerin gübre talebini karşılamaya hazır

Putin: Rusya, dost devletlerin gübre talebini karşılamaya hazır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın dost ülkelerden gelen tarım üreticilerinin gübre talebini tam olarak karşılamaya hazır olduğunu söyledi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Endonezyalı mevkidaşı Joko Widodo ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Rusya'nın dost ülkelerden gelen tarım üreticilerinin gübre talebini tam olarak karşılamaya hazır olduğunu söyledi.

Rus lider, "Şu an için tüm dünyayı, tüm ülkeleri ilgilendiren konuları görüştük. Yani gıda maddeleri, mineral gübreler de dahil olmak üzere diğer tarım ürünlerinin küresel pazarlara tedarikini kastediyorum. Endonezya ve diğer dost ülkelerden tarım üreticilerinin azot, fosfat, potas gübreleri ve üretimleri için hammadde taleplerini tam olarak karşılamaya hazırız." dedi.

Putin, "Gıda maddeleri, gübreler, enerji kaynakları ve diğer kritik malların tedarikine ilişkin sözleşme taahhütlerimizi iyi niyetle yerine getirmeye kesinlikle devam etmek niyetindeyiz" dedi.

Putin, yaptırımlarla kesintiye uğrayan tedarik zincirlerini restore etmenin tam da bu yüzden kritik olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur