Ripple: ABD bankaları XRP kullanmak isteyecek

Ripple: ABD bankaları XRP kullanmak isteyecek

Ripple'dan yapılan açıklamada ABD bankalarının SEC ile mücadelede elde edilen kısmi zafer sonrası XRP kullanmak isteyeceklerini kaydetti.

A+A-

Blockchain girişimi Ripple, XRP kriptopara biriminin mutlak bir menkul kıymet olmadığına dair mahkeme kararın ardından, ABD bankalarının ve diğer finansal kurumlarının XRP'yi sınır ötesi ödemelerde kullanmaya ilgi göstereceklerine güvendiğini bildirdi.

Ripple Genel Danışmanı Stu Alderoty, XRP'nin para transferlerinde kullanılması için On-Demand Liquidity (ODL) ürününü üçüncü çeyrekte ABD finansal kurumlarıyla görüşmelere başlamayı beklediklerini belirtti.

Geçen hafta, New York bir hakim, XRP'nin kendisinin "mutlak bir menkul kıymet olmadığı" sonucuna vararak Ripple için bir dönüm noktası niteliğinde bir karar vermişti. Mahkeme, bu kararla birlikte SEC'e Şirket'e yönelik iddialarını kısmen reddetti.

Ripple, son üç yıldır SEC ile mücadele ediyor. Mahkeme, SEC'in Ripple ve iki yöneticisinin XRP satışları aracılığıyla 1.3 milyar dolarlık yasadışı bir teklif gerçekleştirdiğine dair iddialarını reddetti. Ripple, XRP'nin bir menkul kıymet olarak kabul edilemeyeceğini ve daha çok bir emtiaya benzediğini savunuyor.

Ripple, SEC'in iddiaları nedeniyle zarar gördü ve şirket en az bir müşteri ve yatırımcısını kaybetti. ABD para transfer devi MoneyGram, Mart 2021'de Ripple ile olan ortaklığını sona erdirdi.

İlgili Haberler