Rus petrol devi hisselerini satıyor

Rus petrol devi hisselerini satıyor

Rus petrol şirketi Rosneft dev petrol sahasındaki hisselerini konsorsiyum halindeki dört enerji şirketine satmaya hazırlanıyor

A+A-

Rusya’nın en büyük petrol üreticisi Rosneft, ülkenin en büyük petrol sahalarından Vankor’un yüzde 34.9 hissesini üçü konsorsiyum halindeki Hintli enerji şirketlerine satmaya hazırlanıyor. Satışla birlikte Hindistanlı enerji şirketlerinin sahadaki hissesi yüzde 49.9’a yükselecek.

Financial Times’ın haberine göre, Rosneft konuyla ilgili açıklamasında, Doğu Sibirya bölgesindeki sahanın yüzde 23.9’luk hissesinin Oil India, Indian Oil ve Bharat Petroresources şirketlerine satılması için bağlayıcı sözleşme imzalandığını aktardı.
2015 yılında Rosneft Doğu Sibirya’daki Taas-Yuriakh’ın yüzde 20’sini 750 milyon dolara BP’ye satmış ve Vankor sahasının yüzde 15’lik hissesi için de Hintli ONGC ile anlaşmıştı.

Rosneft, Hintli ONGC firmasının payını da yüzde 26’ya çıkarılmak için ön protokol imzaladı. Hint basınında yer alan bilgilere göre toplam değeri yaklaşık 3 milyar dolar olması beklenen anlaşmaların gerçekleşmesi halinde Rosneft’in yaklaşık 476 milyon ton petrol ve 173 milyar metreküp doğalgaz rezervine sahip olduğu tahmin edilen Vankor sahasındaki payı yüzde 50,1’e düşecek.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.