Samsung'tan ABD'ye 17 milyar dolarlık çip yatırımı

Samsung'tan ABD'ye 17 milyar dolarlık çip yatırımı

Samsung, Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir çip fabrikası kuracağını resmen açıkladı. Yeni tesis 17 milyar dolar mal olacak ve 2024'ün ikinci yarısında faaliyete geçecek.

A+A-

Samsung, ABD'nin Teksas eyaletinde yer alan Taylor şehrine, yeni bir çip üretim tesisi kuracağını resmen duyurdu. Yaklaşık 500 hektarlık bir alanı (5 milyon metrekare) kaplayacak fabrika Güney Koreli şirkete 17 milyar dolara mal olacak.

Teksaslı yetkililerin Samsung'a ilk 10 yıl için %92.5'e varan emlak vergisi indirimleri de dahil olmak üzere çeşitli teşvikler sunduğu belirtiliyor. Tesiste mobil iletişim, 5G, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) ve yapay zeka uygulamaları için çipler üretilecek.

İstihdam sağlanacak

Taylor fabrikasının temeli 2022 yılının ilk yarısında atılacak. Tesisin 2024'ün ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor. Ayrıca 1.800 kişiye istihdam sağlayacağını da belirtelim.

Küresel yarı iletken tedarik zinciri

Samsung Electronics Cihaz Çözümleri Birimi Başkan Yardımcısı ve CEO'su Kinam Kim konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Üretim kapasitemizi artırarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilecek ve küresel yarı iletken tedarik zincirinin istikrarına katkıda bulunabileceğiz" dedi.