Şimşek'ten Financial Times'a önemli açıklamalar

Şimşek'ten Financial Times'a önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times'a verdiği röportajda, ekonominin yeniden dengelenmesi ve iç talebin yumuşatılması için politika değişikliği sürecinin devam ettiğini belirterek, bunun için sabırlı olunması gerektiğini vurguladı.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times'a verdiği röportajda, Türkiye ekonomisinin 2023 yılındaki görünümüne dair önemli açıklamalar yaptı.

Şimşek, ekonominin yeniden dengelenmesi ve iç talebin yumuşatılması için politika değişikliği sürecinin devam ettiğini belirterek, bunun için sabırlı olunması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikalarına desteğini de açıklayan Şimşek, "Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz" dedi.

Gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun "geçiş sürecinde" olacağını kaydeden Şimşek, miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların TCMB politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu belirtti.

Şimşek, "Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var" dedi.

Şirketlerin ve bankaların dış kaynak erişimlerine de değinen Şimşek, "Biz ilerleme kaydettikçe şirketlerin ve bankaların uluslararası sermaye piyasalarına erişimleri iyileşecek, bu kritik bir konu. Bu noktadan sonra işimiz daha çok kolaylaşacak" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler