Smartiks Yazılım ile hangi yabancı şirket ile görüşüyor

Smartiks Yazılım ile hangi yabancı şirket ile görüşüyor

Smartiks Yazılım'ın KAP'a görüşmeler yaptığını KAP'a bildirdiği şirket belli oldu

A+A-

borsatek.com - Smartiks Yazılım'ın dün KAP'a gönderdiği açıklama ile görüşmelere başladığını duyurduğu yabancı şirket belli oldu.

Smartiks Yazılım'ın dün (20 Kasım 2023) KAP'a geçtiği, stratejik ve finansal olanakların değerlendirilmesi hususunda yatırım amaçlı görüşmeler başlatıldığı açıklaması, hisse senedinin bugün yüzde 5'in üstünde primle güne başlamasına neden oldu. Smartiks Yazılım, KAP'a gönderdiği açıklamada görüşme yapılan şirketle ilgili ayrıntı vermedi ve sadece gelişmeler doğrultusunda kamuoyuna bilgilendirmeler yapılacaktır, denildi.

Yüzde 93.33'ü halka açık ve borsaya kote, piyasa değeri son kapanış ile 730 milyon TL olan Smartiks Yazılım'ın Borsa İstanbul'daki paydaşlarından sakladığı şirket belli oldu.

>>Borsatek yazdı, Smartiks Yazılım ek açıklama yaptı!

İngiliz mergermarket.com'da yer alan habere göre, 2006 yılında kurulan ve 131 çalışanı olan Smartiks Yazılım, Hollanda merkezli bir yazılım şirketi olan Total Specific Solutions (TSS) ile görüşüyor.

Kaynaklar, gizlilik anlaşması imzalanan görüşmelerin henüz erken aşamada olduğunu belirtiyor. Potansiyel talip TSS, Kanada merkezli Constellation Software Inc'nin (CSI) iştiraki.  Grubun, tüm dünyada ve özellikle Avrupa'da yazılım işletmeleri satın alan parçası olan TSS, 26 ülkede 24 sektörde faaliyet gösteriyor. Şirket, web sitesindeki bilgiye göre 160'tan fazla bağımsız olarak yönetilen yazılım şirketine sahip ve Avrupa'da 7 bin çalışanı bulunuyor. 

Bu yıl Portekiz ve Sırbistan'ı da portföyüne ekleyen ve sadece Avrupa'da 14 şirket alan TSS, geçen yıl da bu bölgede 28 satın alma gerçekleştirmişti. 

1995 yılında kurulan ana şirket Constellation Software ise, çeşitli kamu ve özel sektör endüstrileri için uluslararası bir yazılım ve hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor. 100'den fazla ülkede faaliyeti bulunan şirketin 700'den fazla alt şirketi ve yıllık 5 milyar dolar geliri bulunuyor. 

Merkezi, Toronto'da olan ve Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya, Güney Amerika ve Afrika'da ofisleri bulunan CSI'ın 20.000'den fazla çalışanı bulunuyor.

Smartiks Yazılım özet bilanço ve gelir tabloları:

 

İlgili Haberler