S&P çok sayıda ABD bankasının notunu kırdı

S&P çok sayıda ABD bankasının notunu kırdı

S&P 'zorlu' faaliyet koşullarını gerekçe göstererek çok sayıda ABD bankasının notunu düşürdü.

A+A-

S&P Global Pazartesi günü, Moody's'in benzer bir hamlesini takiben, fonlama riskleri ve zayıf karlılığın sektörün kredi gücünü test edeceği uyarısında bulunarak, birçok ABD bankası için kredi notlarını düşürdü ve görünümünü revize etti.

S&P, Associated Banc-Corp ve Valley National Bancorp'un notlarını fonlama riskleri ve aracılık edilen mevduatlara daha fazla bağımlılık nedeniyle düşürdü.

Ayrıca UMB Financial Corp, Comerica Bank ve Keycorp'un notlarını da büyük mevduat çıkışları ve yüksek faiz oranlarını gerekçe göstererek düşürdü.

S&P, faiz oranlarındaki keskin yükselişin birçok ABD bankasının fonlama ve likiditesi üzerinde baskı yarattığını belirttiği özet notunda, Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) tarafından sigortalanan bankalar tarafından tutulan mevduatların, Federal Rezerv "niceliksel olarak sıkılaştığı" sürece düşmeye devam edeceğini ekledi.

Derecelendirme kuruluşu ayrıca S&T Bank ve River City Bank'ın görünümünü, diğer faktörlerin yanı sıra yüksek ticari gayrimenkul (CRE) riski nedeniyle durağandan negatife düşürdü.

Moody's bu ayın başlarında 10 bankanın notunu bir kademe düşürmüş ve aralarında Bank of New York Mellon BK.N, US Bancorp (USB.N), State Street (STT.N) ve Truist Financial'ın (TFC.N) da bulunduğu altı bankacılık devini olası not indirimleri için incelemeye almıştı.

Bu yılın başlarında Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın çöküşü ABD bankacılık sektöründe bir güven krizine yol açmış, yetkililerin güveni artırmak için acil önlemler almasına rağmen bir dizi bölgesel bankadaki mevduatlara hücum yaşandı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler