Tesla satışlarında rekor kırdı çalışanlara ikramiye artışı yapıldı

Tesla satışlarında rekor kırdı çalışanlara ikramiye artışı yapıldı

Tesla'nın Şangay fabrikası çalışanları rekor teslimatların ardından ikramiye artışını memnuniyetle karşıladı.

A+A-

Tesla'nın üretim açısından dünya çapındaki en büyük üretim merkezi olan Şanghay fabrikasında çalışan çok sayıda işçi, son üç aylık performans ikramiyelerinde büyük bir artışla ödüllendirildiklerini söyledi.

İşçiler, ABD'li elektrikli otomobil üreticisinin önceki çeyrekte birçok personelin ikramiyesini kesmesinin ardından ödülü memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.

Fabrikadaki hoşnutsuzluk Nisan ayında birkaç işçinin sosyal medyada ikramiye kesintilerinden şikâyet etmesi ve doğrudan kurucu Elon Musk'a başvurması üzerine ortaya çıkmış, Musk da konuyla ilgileneceğini söylemişti.

Reuters'a konuşan üç işçi, ikinci çeyrek için aylık baz maaşlarının 1,5 katı tutarında ikramiye aldıklarını söyledi. İşçiler, bunun, işçilerin çoğunun ortalama performans için aldıkları aylık maaşın 1,2 katı olan üç aylık ikramiyelerden daha yüksek olduğunu söyledi.

İşçiler, bazı meslektaşlarının da benzer büyüklükte ikramiye artışları aldığını söyledi ancak Reuters kaç kişinin ikramiye zammı aldığını tespit edemedi. Model 3 ve Model Y üreten fabrikada yaklaşık 20.000 işçi çalışıyor.

İşçilerden biri, performans priminin aylık maaşın 0,785 katına indirildiği ilk çeyreğe göre bu ay iki katına çıktığını söyledi.

İşçiler, ikramiyelerinin neden arttığına ve bunun önceki şikayetlerle ilgili olup olmadığına dair kendilerine bir neden verilmediğini söylediler. Ancak bu hamle Tesla'nın ikinci çeyrekte 247.000 adet Çin yapımı elektrikli araç teslim etmesinin ardından geldi ki bu rakam Şangay fabrikasının açılmasından bu yana en yüksek seviye.

Mayıs ayında Musk, üç yıl sonra Çin'e yaptığı ilk seyahatin bir parçası olarak tesise gece geç saatlerde bir ziyaret gerçekleştirdi. Fabrikada yaptığı bir konuşmada zorlukların ve güçlüklerin üstesinden gelerek "inanılmaz bir iş çıkardıkları" için işçilere teşekkür etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler