Tesla yılda 200 bin Cybertruck'ı banttan indirecek

Tesla yılda 200 bin Cybertruck'ı banttan indirecek

Otomotiv devi Tesla'nın patronu Elon Musk, şirketin yılda 200.000 Cybertrucks üretmeyi hedeflediğini söyledi.

A+A-

Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk Salı günü yaptığı açıklamada, Tesla'nın elektrikli kamyoneti Cybertruck'tan yılda 200.000 adet üretmeyi hedeflediğini söyledi.

Şirket daha önce Tesla'nın yılda 125.000'den fazla Cybertruck üretme kapasitesine sahip olduğunu söylemiş, Musk ise 2025 yılında bu sayıyı 250.000'e çıkarma potansiyeli olduğunu eklemişti.

Merakla beklenen kamyonetin teslimatları, Musk'ın Los Angeles'taki bir etkinlikte tasarım şefinin izleyicilere bir dizi test gösterirken aracın "zırh camı" penceresini metal bir topla kırdığı tanıtımından yaklaşık dört yıl sonra, 30 Kasım'da başlayacak.

Salı günü yayınlanan "Joe Rogan Experience" podcast'inde Musk, Cybertruck'ı üretmenin ne kadar zor olduğunu yineledi.

Musk, fütüristik görünümlü Cybertruck hakkında "Nokta üretimde yılda yaklaşık 200.000 üretmeyi hedefliyoruz. Belki biraz daha fazla, ancak üretimin ilk tasarımdan çok daha zor olduğunu yeterince vurgulayamıyorum" dedi.

Bu ayın başlarında bir kazanç çağrısında Musk "Cybertruck ile kendi mezarımızı kazdık" demiş ve şirketin üretimi artırma ve nakit akışını pozitif hale getirme konusunda "muazzam zorluklarla" karşılaşabileceğini kaydetmişti.

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
İlgili Haberler