Tesla'yı kara kara düşündüren Çinli Seagull piyasaları altüst edebilir

Tesla'yı kara kara düşündüren Çinli Seagull piyasaları altüst edebilir

Tesla'nın en büyük Çinli rakibi BYD, fazlasıyla ucuz olan bir elektrikli otomobil tanıttı. Seagull (Martı) ismini taşıyan bu araç gelişmiş pek çok özelliğe sahip olduğu gibi fiyatı sadece 11 bin dolar!

A+A-

Tesla'nın 11 bin dolarlık yeni rakibi elektrikli otomobil pazarında fiyatları iyiden iyiye aşağı çekiyor. Bu şık küçük hatchback elektrikli otomobil piyasasındaki en iyi fırsatlardan biri. Uygun fiyatlı Seagull, ülkenin rekabetçi elektrikli araç pazarını hızla ele geçiren ve Tesla ile Elon Musk'ın başına büyük dertler açan Çinli otomobil üreticisi BYD'den geliyor.

Kısa süre önce 73,800 yuan veya yaklaşık 10 bin 600 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Fiyatlandırma yaklaşık 89.800 yuan'a (yaklaşık 13 bin dolar) kadar çıkıyor.

Bu, küresel elektrikli araç pazarında şaşırtıcı derecede düşük bir fiyat noktası. Çin'de Tesla Model 3'ün fiyatı 33 bin dolara eşdeğer. Ancak ülke ucuz, küçük elektrikli araçlarıyla tanınıyor.

BYD, en ucuz Seagull'un 305 kilometre (190 mil) menzil sunduğunu söylüyor. BYD'ye göre, biraz daha büyük bir batarya paketine sahip daha pahalı bir model, 405 kilometre (251 mil) yol yapabiliyor. Her iki model de 30 dakika içinde %30'dan %80'e kadar şarj olabiliyor.

BYD 0'dan 100 km/s hıza ulaşma süresi vermiyor ancak Seagull'un 31 km/s hıza 4,9 saniyede ulaşabildiğini söylüyor.

Peki Seagull ne kadar büyük - ya da küçük? 148,8 inç uzunluğuyla Mini Cooper'dan biraz daha kısa ve Fiat 500'den biraz daha uzun. İçeride, dönen, 10,1 inç dokunmatik ekran ve dört hava yastığı sunuyor.

BYD, Seagull'u Çin dışında satıp satmayacağını söylemedi, ancak halihazırda Avrupa ve Güney Amerika'ya başka elektrikli araçlar ihraç ediyor.

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur
İlgili Haberler