Trump'tan Suudi Arabistan ve OPEC'e uyarı

Trump'tan Suudi Arabistan ve OPEC'e uyarı

Trump’tan Suudi Arabistan ve OPEC’e 'petrol' mesajı geldi

A+A-

Amerika ve Suudi Arabistan arasında Kaşıkçı cinayeti ve Yemen savaşı sebebiyle yükselen tansiyonun gölgesinde ABD Başkanı Donald Trump’tan Suudi Arabistan ve OPEC’e 'petrol' mesajı geldi. Bir süredir yükselen petrol fiyatlarından şikayet eden Trump “Umarım Suudi Arabistan ve OPEC petrol üretimini azaltmayacak. Petrol fiyatları arza bağlı olarak daha düşük olmalı” mesajını paylaştı.

    Amerikanın Sesi Radyosunun haberine göre, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid El Falih Abu Dhabi’de yaptığı açıklamada petrol üreten ülkelerin üretimde günde 1 milyon varil kesintiye gitmesi gerektiğini söylemiş, Suudi Arabistan’ın da Aralık ayından itibaren petrol üretimini yarı yarıya azaltacağını belirtmişti.

    Başkan Trump Suudi Arabistan’ın petrol üretimini azaltma planlarına Twitter üzerinden tepki gösterdi. Trump, “Umarım Suudi Arabistan ve OPEC petrol üretimini azaltmayacak. Petrol fiyatları arza bağlı olarak daha düşük olmalı” mesajını paylaştı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.