Twitter'dan tepki çekecek TweetDeck kararı: Parasını ödemeyen giremeyecek

Twitter'dan tepki çekecek TweetDeck kararı: Parasını ödemeyen giremeyecek

Sosyal medya şirketi Twitter yaptığı son açıklamada Twitter kullanıcılarının TweetDeck'i kullanmak için yakında Blue abonesi olmaları gerekeceğini söyledi.

A+A-

TweetDeck kullanımı Twitter Blue hesaplarına özel oluyor. Şirket, değişikliğin 30 gün içinde yürürlüğe gireceğini söyledi.

Twitter duyuruyu TweetDeck'in yeni özelliklerle geliştirilmiş bir versiyonunu detaylandıran bir tweet ile yaptı. Twitter'ın TweetDeck'in hem yeni hem de eski sürümü için kullanıcılardan ücret alıp almayacağı belli değil, bu durum netleşmiş oldu.

Daha önce ücretsiz olan ve işletmeler ve haber kuruluşları tarafından içeriği kolayca izlemek için yaygın olarak kullanılan TweetDeck'in ücretlendirilmesi, milyarder Elon Musk'ın sahipliğinde reklam gelirlerini korumakta zorlanan Twitter'a bir gelir artışı getirebilir.

Bu hamle, Musk'ın hem doğrulanmış hem de doğrulanmamış kullanıcıların "aşırı düzeyde veri kazıma ve sistem manipülasyonunu ele almak için" günde okuyabilecekleri sınırlı sayıda gönderiye sahip olacaklarını söylemesinden sadece birkaç gün sonra geldi.

Bu duyuru Twitter'daki kullanıcıların şiddetli tepkisine yol açarken, reklam uzmanları bunun geçen ay göreve başlayan yeni CEO Linda Yaccarino'yu zayıflatacağını söyledi.

Bireyler hesaplarını doğrulamak için ayda 150 TL, kuruluşlar ise ayda 26 bin TL ödemek zorundadır.

İlgili Haberler