UBS CEO'sundan Credit Suisse alımı sonrası acı verici işten çıkarma dalgası sinyali

UBS CEO'sundan Credit Suisse alımı sonrası acı verici işten çıkarma dalgası sinyali

UBS İcra Kurulu Başkanı Sergio Ermotti yaptığı açıklamada, Credit Suisse'in devralınmasının ardından işten çıkarmalarla ilgili acı verici kararlar alınacağı uyarısında bulundu ve bu kararların önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacağını umduğunu söyledi.

A+A-

UBS işten çıkarma dalgasına hazırlanıyor. "Kısa vadede herkes için iş fırsatları yaratamayacağız. Sinerji hikayenin bir parçası" diyen Ermotti, İsviçre Varlık Yönetimi Derneği tarafından Bern'de düzenlenen bir etkinlikte konuştu.

"Bağımsız ve birleşik kuruluşların maliyet tabanına ciddi bir şekilde bakmamız ve sürdürülebilir bir sonuç yaratmamız gerekiyor" diye ekledi: "Bu acı verici olacak."

İsviçre'nin 1 numaralı bankası Mart ayında İsviçreli yetkililer tarafından düzenlenen bir kurtarma operasyonunun parçası olarak küçük İsviçreli rakibini devralmayı kabul eden 1 numaralı banka, anlaşmayı hızlı bir şekilde tamamlamayı hedeflediğini söyledi.

Ermotti Cuma günü yaptığı açıklamada, "Umarım önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanmış olacak" dedi ve ekledi: "Son birkaç mili de tamamlamak üzereyiz... Düzenleyici kurumlardan 170'ten fazla onay aldık."

2011'den 2020'ye kadar UBS'i yöneten Ermotti, küresel mali krizden bu yana en büyük bankacılık anlaşmasını denetlemek üzere Nisan ayında CEO olarak geri döndü.

Ermotti, bunun bir birleşme değil bir devralma olduğunu vurgularken, Credit Suisse'in birçok iyi insan ve yeteneğe sahip olduğunu söyledi ve yöneticilerinin birleşik grupta geçen ay açıklanan ilk liderlik ekibinin gösterebileceğinden daha büyük bir rol oynayabileceğini öne sürdü. Bu yönetim değişikliğinde sadece Credit Suisse CEO'su Ulrich Koerner üst yönetime katılmıştı.

"Kendi yaptığım işten daha eşit bir iş dağılımına sahip olacağız" dedi ve "Ortalık sakinleştiğinde müşterilerimiz, hissedarlarımız ve çalışanlarımız için en iyi şey, işlerde en iyi insanlara sahip olmaktır." şeklinde konuştu.

Ayrıca, 1.6 trilyon dolarlık bir bilançoya sahip olacak olan yeni birleşik kuruluşun - İsviçre'nin yıllık ekonomik çıktısının yaklaşık iki katı - İsviçre için çok büyük olmadığı konusunda ısrar etti.

İsviçre Sosyal Demokrat Partisi, Credit Suisse'i devralmasının ardından UBS'in varlıklarını küçülterek devlet destekli başka bir pahalı kurtarma riskini azaltmak için öneriler hazırladı.

"İsviçre için çok büyük olduğumuzu düşünmüyorum" diyen Ermotti, bankacılıkta "büyüklüğün önemli olduğunu" da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler