Ukrayna savaşı Apple'a da sıçradı

Ukrayna savaşı Apple'a da sıçradı

Ukrayna ile gerilim yaşayan Rusya, büyük ambargolar ile karşı karşıya kaldı. Ülkenin Başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov, Apple CEO'su Tim Cook'a yardım çağrısında bulundu.

A+A-

Ukrayna’ya olan müdahalesi nedeniyle Rusya'ya teknoloji dünyasından da yeni yaptırımlar gelmeye başladı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Apple’ı Rusya’daki ürünlerinin satışını durdurmaya ve App Store’u kapatmaya çağırdı.

Apple CEO’su Tim Cook’a "Bütün dünya, yaptırımlar uygulayarak saldırıları püskürtüyor, 2022 modern teknolojisi belki de tanklara, çoklu roketatarlara ve füzelere en iyi cevaptır’’ sözlerini dile getirerek bir mektup yollayan Fedorov, Twitter üzerinden ''Rusya Federasyonu vatandaşları için Apple Store’u engellemek ve ABD hükümet yaptırımları paketini desteklemek için Apple CEO’su Tim Cook ile temasa geçtim. Bu tür eylemlerin Rusya’nın gençlerini ve aktif nüfusunu proaktif olarak utanç verici askeri saldırganlığı durdurmaya motive edeceğinden eminiz. App Store’a erişimin engellenmesi de dahil olmak üzere Rusya Federasyonu’na Apple hizmetleri ve ürünleri sağlamayı durdurmaya çağırıyorum'' açıklamasında bulundu.

Donanımhaber'in bildirdiğine göre ülkenin başbakan yardımcısının açıklamaları ile birlikte Apple CEO'su Tim Cook, ''Ukrayna'daki durumla derinden ilgileniyorum. Oradaki ekiplerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve yerel insani yardım çabalarını destekleyeceğiz. Zarara uğrayan insanları düşünüyorum ve barış isteyen herkese katılıyorum'' dedi.

Tim Cook'un açıklamalarından yola çıkarak Apple'ın Rusya'ya karşı nasıl bir tavır alacağı bilinmiyor olsa da, farklı ülkelerden gelen yaptırımlar ile birlikte beş büyük Rus bankasının uluslararası operasyonları kısıtlanmış durumda. Bununla birlikte banka müşterilerinin artık Apple ve Google Pay servislerini kullanamayacaklarını açıklayan Rusya Merkez Bankası, ayrıca yaptırım uygulanan bankalar üzerinden online ödeme yapılmayacağını bildirdi. 

İlgili Haberler