Volkswagen'in efsane minibüsü geri dönüyor

Volkswagen'in efsane minibüsü geri dönüyor

Volkswagen'in hippi hareketi ile de özdeşleşen efsane minibüsü geri dönüyor, üstelik elektrikli ve daha geniş

A+A-

Volkswagen, efsanevi VW minibüs modelini 60'lardan bugüne yeniden yorumluyor. Modern tasarımı ile dikkat çeken yeni versiyon daha hızlı, daha geniş ve ayrıca elektrikli.

Amerika'da otomobil koltuk ihtiyacının arttığı görülüyor. Bu nedenle Volkswagen, geçen yıl tanıttığı ID. Buzz modelini Kuzey Amerika pazarı için daha geniş ve üç sıra koltuklu bir versiyonla sunacağını duyurmuştu.

ff-001.webp

Ve nihayet ID. Buzz'ın Kuzey Amerika versiyonu resmi olarak gözler önüne serildi. Açıklandığı gibi, bu model, iki sıralı versiyonundan neredeyse bir ayak daha uzun. 194,4 inç uzunluğunda olan otomobil, Chrysler Pacifica minivandan yaklaşık 10 inç daha kısa olmasına rağmen yedi kişiye kadar taşıma kapasitesine sahip.

ID. Buzz, tasarımıyla ikonik Volkswagen T1 veya Transporter'ı anımsatıyor. Bu klasik model, 1949 yılında tanıtılmış ve genellikle Microbus ya da VW Bus olarak bilinmişti. Amerika'da Hippi hareketi ile özdeşleşmiş olan bu otobüs, 1980'lerde Chrysler'ın önden çekişli minivan'ı icat etmeden çok önce geniş aileler için bir ulaşım aracı olarak hizmet vermişti.

Orijinal Otobüs'teki gibi, ID. Buzz'ın temel versiyonu arkadan itişli olacak ve motor gücü arkaya monte edilmiş bir motordan sağlanacak. Ancak bu sefer, gürültülü bir benzinli motor yerine sessiz bir elektrikli motor kullanılacak.

Bu motor ayrıca çok daha güçlü ve hızlı olacak.

Elektrikli motor, bir eski VW Bus'ın beygir gücünün 10 katından fazla olan 282 beygir gücü üretebiliyor. Yeni ID. Buzz, dört tekerlekten çekiş özelliği sunacak bir versiyonu ile birlikte, önde ve arkada olmak üzere iki elektrikli motorun toplamda 330 beygir gücü sağlayacak.

Dört tekerlekten çekişli versiyon saatte 99 mil, arkadan çekişli minibüs versiyonu ise saatte 90 mil hıza ulaşabiliyor.

Karşı kültürün simgesi olan orijinalinden daha kullanışlı ve lüks olan ID. Buzz, her iki taraftan da arka kısma ulaşmayı sağlayan elektrikli kayar kapılara sahip. Büyük cam pencerelerin içine yerleştirilmiş küçük elektrikli açılır pencereler ve standart bir elektrikli bagaj kapağı da bulunuyor. İçeride, çıkarılabilir bir orta saklama konsolu bulunuyor ve bu konsol, buz kazıyıcı ve şişe açacağı olarak da kullanılabilen bölmelere sahip.

ID. Buzz'ın ikinci sıra koltukları, üçüncü sıraya daha kolay erişim sağlamak için öne doğru kayabilir ve büyük yükler için katlanabilir. Üçüncü sıradaki koltuklar tamamen çıkarılabiliyor.

Diğer VW ID. modellerinde olduğu gibi, gösterge paneli boyunca uzanan bir ışık şeridi, sürücüye yardımcı ipuçları sağlıyor. Aracın sürüşe hazır olduğunu belirtmek için yanıp söner ve önerilen bir dönüşü işaret etmek için bir tarafa veya diğer tarafa doğru yanıp söner. Çarpışma önleme sistemi acil frenleme gerektiğini belirttiğinde de yanıp söner.

VW'ye göre, orijinal VW minibüsü, Volkswagen Beetle'ı tamamlamak için tanıtılmış ancak "ilk neslinden itibaren dünya çapında en çok satanlar arasına girmişti." Araç, 1967 yılına kadar 1,8 milyon adet üretilmişti.

Klasik Microbus, koleksiyoncular arasında favori bir model haline gelmişti. İyi korunan versiyonları altı haneli fiyatlarla satılmakta. Dünyanın en değerli Hot Wheels arabası, 150.000 dolar değerinde bir Microbus'tır.

Geçen sonbaharda piyasaya sürülen kısa dingil mesafeli versiyonuyla birlikte, yeni uzun dingil mesafeli ID. Buzz Avrupa'da da satışa sunulacak. ID. Buzz önümüzdeki yıl ABD'de satışa çıkacak. Fiyatlar, minibüsün satışa sunulmasına yakın bir zamanda açıklanacak, ancak başlangıç fiyatının 40.000 $ civarında olması bekleniyor.

İlgili Haberler