Wunsch/ECB: Daha fazla faiz artırımı gerekli

Wunsch/ECB: Daha fazla faiz artırımı gerekli

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Belçika MB Başkanı Pierre Wunsch, daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyulduğunu ve bilançonun daha hızlı küçültülmesi yönünde adım atılması gerektiğini söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Belçika MB Başkanı Pierre Wunsch, ECB'nin bilançosunu küçültmeye hız vermesi gerektiğini ve daha fazla faiz artırımı ile birlikte elindeki tahvillerin ana para ödemelerini yeniden yatırıma yönlendirmeyi durdurabileceğini söyledi.

IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları için bulunduğu Washington'da konuşan Wunsch, "Daha fazla niceliksel sıkılaştırma yapmaya ihtiyacımız var. Bunun için bu yıl tahvil ana para ödemelerini yeriden yatırıma yönlendirmeyi tamamen durdurabiliriz, ancak buna rağmen portföyün küçülmesi yıllar alacaktır" dedi.

Konuşmasında, ECB'nin Mayıs ayında yapacağı toplantıda 25 baz puan ile 50 baz puan faiz artırımı arasında bir tercih yapılmasını beklediğini ifade edene Wunsch, "Eğer Nisan ayı çekirdek enflasyonu yukarı yönlü bir sürpriz yapar ve ECB'nin kredi anketi kötü bir görünüm ortaya koymaz ise faiz artırımı 50 baz puan olabilir. Eğer çekirdek enflasyonda pozitif bir sürpriz gelir ise 25 bazç puan artırım daha uygun olur" diye konuştu. 

Wunsch, çekirdek enflasyonun uzun bir süre yüzde 3'ün üzerinde kalması riski bulunduğunu da vurguladı.

Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
İlgili Haberler