Yapı Kredi Yatırım Turkcell için hedef fiyatını yükseltti

Yapı Kredi Yatırım Turkcell için hedef fiyatını yükseltti

Yapı Kredi Yatırım, Turkcell için hedef fiyatını 52,3 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, Turkcell için hedef fiyatını revize etti. Şirket, Turkcell'in hedef fiyatını 52,3 TL'ye yükseltirken, tavsiyesini "al" olarak korudu.

Turkcell 1 Nisan 2023 - 30 Haziran 2023 dönemine ilişkin finansal sonuçlarını 17 Ağustos 2023 tarihinde Borsa İstanbul seans kapanışı sonrasında kamuya açıklayacağını duyurdu.

Yapı Kredi Yatırım'ın Turkcell raporu şöyle:

Turkcell, Sofra'daki hisse payını mevcut %33'ten %66'ya çıkardı. Şirket, mevcut Hissedarlar Sözleşmesi kapsamında satın alma hakkını kullanarak, Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'nin Sofra'daki %33'lük hissesini 763 bin TL bedelle satın aldı. Sofra, Turkcell, Belbim Elektronik Para ve Ödeme Sistemleri ve PTT arasında bir ortak girişimdir. Sofra, yemek kuponları ve kartları işinde faaliyet göstermektedir. Şu anda, Sofra, özsermaye yöntemi ile finansallarda raporlanmaktadır; hisse payının artmasıyla birlikte Sofra'nın konsolide edileceğini bekliyoruz. Temel işe kıyasla çok ufak bir varlık olduğu için, habere piyasada nötr bir tepki bekliyoruz. Turkcell'in toplam varlığı TRY110 milyar TL ve Firma Değeri TRY135milyar TL’dir. TCELL için TRY52.3 hedef fiyatla, AL tavsiyemizi koruyoruz.

İlgili Haberler