A1 Capital model porföyündeki 9 hissenin hedef fiyatını güncelledi

A1 Capital model porföyündeki 9 hissenin hedef fiyatını güncelledi

A1 Capital, enflasyon muhasebesi öncesi güncellediği son model portföyündeki hisselerinin hedef fiyatlarını açıkladı

A+A-

24 Kasım 2023 bültenine ''Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur'' başlayarak Öğretmenler Günü'nü kutlayan A1 Capital açıklamasında TCMB'nin parasal sıkılaştırmanın sonuna yaklaşıldığına dair açıklamasına dikkat çekiyor. A1 Capital ayrıca 9 hissenin hedef fiyatını güncelledi

İşte o açıklama:

TCMB tüm hazırlıklarını yapıyor

TCMB, politika faizini dün 500 baz puan artırarak % 40'a yükseltti ve hizmet enflasyonunda katılık ve beklentilerin kırılmasını istemeleri buradaki en büyük etmenler. Üstelik yayınlanan metinde de “parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır. Fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gerekli parasal sıkılığın ise gerektiği müddetçe sürdürüleceği değerlendirilmiştir” diyerek bizce yavaşlama 250 baz puanlık bir adım daha atılarak politika faizi %42,5 ile yılı tamamlamayı hedefliyor.

Şimdi de enflasyon muhasebesi öncesi güncellediğimiz son model portföyümüzdeki hisselerimize ve hedef fiyatları haftaya detaylandıracağımız genel raporumuz öncesi verelim istedik.

Sıralama da herhangi bir öncelik yoktur.

1-TCELL… (88 TL) faturalı abone sayısındaki artış, fiyat düzenlemeleri ile güçlenen operasyonel performans, kullanıcıların daha yüksek paketlere geçmesiyle ARPU'daki ivmelenme, şirketin bünyesindeki değerli şirketlerin değerlendirilmesine yönelik fırsatları incelmeye devam etmesi.

2-THYAO… (385 TL ) rekabetçi maliyet yapısı, çeşitlendirilmiş gelir yaratımı, gelirlerin döviz ağırlıklı olması, dış hat kargo hacimlerinde yükselişin devam etmesi, Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) büyümesi, Uzak Doğu uçuşlarının %31 ve Amerika uçuşlarının %25'lik kapasite artışlarıyla en iyi performans gösteren bölgeler olmaya devam etmesi.

3-TOASO… (402 TL) Stellantis Otomotiv satın alımıyla, şirketin yurt içindeki pazar payının konsolide satış gelirlerindeki artış ve yurtiçi faaliyetlerindeki maliyetlerdeki gerileme, yeni K0 projesinin Doblo'nun boşluğunu doldurması beklememiz, al ya da öde anlaşmaları,

4-MGROS… (495 TL) . Rekabetçi fiyatlandırma stratejisi, Gıda enflasyonunun manşet enflasyondan yüksek olma eğiliminin devam etmesini beklememiz, Online operasyonlarının güçlü desteği, satış alanı ve mağaza sayısındaki artış, işletme nakit akışıyla nakit yaratan büyümesi, güçlü net nakit pozisyonunun yarattığı avantaj.

5-TUPRS… (219 TL) %99’luk kapasite kullanımı, stok gelirinin olumlu katkısı ve ürün marjlarındaki yükseliş, rafineri marjların hala tarihsel ortalamanın üzerinden kalabilmesi, Benzin, jet yakıtı ve dizel satış miktarlarının artarak güçlü kalmaya devam etmesi, Çin'in yeniden açılması, Avrupa'da artan talep..Azalan işletme sermayesi ihtiyacı sayesinde yükselen Net nakdi. güçlü baz etkisine rağmen FAVÖK’ün dolar bazlı %11 artması.

6-PETKM… (32 TL) Ekim ayında STAR Rafinerisi'nin %12 hissesinin devralınması işlemini tamamlanması, STAR'a ait finansal sonuçların konsolide finansal tablolarda 4Ç23'den itibaren dahil olacak olması, STAR Rafineri ile hammadde anlaşmasını yenilenmesi ile hammadde tedarikinde daha fazla esneklik sağlanacak düşük maliyetli nafta kaynaklarına ulaşım sağlanacak olması,

7-AKCNS… (238 TL) Güçlü yurtiçi satışlar / dağıtım ağı ve fiyat ayarlamaları, enerji maliyetindeki azalma (Alternatif yakıt kullanımı) ile güçlü ve sağlıklı faaliyet karlılığı, yakıt maliyetlerinin azalmasıyla güçlü FAVÖK marjlarının devam etmesi, MSCI Global Small Cap Endeksi kapmasındaki Türkiye Endeksi'ne girecek olması,

8-MPARK… (227 TL) Fiyat artışlarının ve tamamlayıcı sigortalı hasta sayısındaki güçlü ivmenin devam etmesi, portföyüne büyük şehirlerde yer alan ve karlılık potansiyeli yüksek yeni hastaneler ekleyerek büyümeye devam etmesi, yurtdışı açılım stratetijisini devamı, etkin stok yönetimi, enflasyon oranının altında artan enerji giderleri sayesinde %25 seviyesine çıkan Favök marjı ve düşen net borç/Favök oranı.

9- KCHOL… (236 TL) Çeşitlendirilmiş portföyü ve bağlı ortaklıklardan gelen güçlü temettü akışı, tüm iş kollarındaki iyileşme ile gelen karlılık, 17,3 milyar TL seviyesine çıkan güçlü net nakit.

 

İlgili Haberler