ABD ve Çin görüşmeleri sonlandırmakta zorlanıyor

ABD ve Çin görüşmeleri sonlandırmakta zorlanıyor

ABD ve Çin "faz bir" ticaret anlaşmasını tamamlamakta zorlanıyorlar

A+A-

Financial Times'ın haberine göre ABD ve Çin aralarındaki ticaret savaşını durduracak olan "faz bir" ticaret anlaşmasını tamamlamakta zorlanıyorlar. 

FT, haftalardır süren müzakerelerin ardından Washington ve Pekin'den kıdemli yetkililerin hala fikri mülkiyet halkları, tarım ürünleri alımı ve tarife geri alımları konularında itişih durduklarını bildirdi. 

Görüşmelere yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Trump yönetiminden yetkililer Çin'in ABD'nin Çin mallarına tarifelerde bir azaltıma gitmesini haklı gösterecek yeterli tavizde bulunmadıklarından hüsrana uğramış durumdalar. FT'ye konuşan bir kaynak, "Çin sergilediği yaklaşım ile kesinlikle ateşkesi geciktiriyor, önümüzdeki günlerde nihai
anlaşmaya varılması şansını tehlikeye atıyor" diye konuştu. 

Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro ise Fox Business'a yaptığı açıklamada, "Bakın, Çinlilerle her gün konuşuyoruz. Başkan'ın dediği gibi, büyük bir anlaşmaya varmaya doğru ilerliyoruz. Faz bir anlaşmasına süzülen bir yoldayız" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.