Anlaşma çıkmayınca petrol yeniden yükselişe geçti

Anlaşma çıkmayınca petrol yeniden yükselişe geçti

Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerde önemli bir ilerleme olmaması petrol fiyatlarını yükseltti

A+A-

Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerde önemli bir ilerleme sağlanamaması, Rusya'ya yönelik daha sıkı yaptırımların gündeme geleceği, petrol ve gaz ithalatının yasaklanabileceği petrol fiyatlarını yükseltiyor. 

ABD Başkanı Biden'in bugün Çin Devlet Başkanı Xi ile yapacağı telefon görüşmesi de piyasanın odak noktasında bulunuyor. Bu görüşmeden sonra verilecek mesajlar, Çin'in ABD yaptırımlarının hedefi haline gelmesine yol açacak gelişmeler olup olmayacağı piyasalara yön verecek.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı şu sıralarda düne göre 2,32 dolar artışla 108,96 dolar seviyesinde. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 2,48 dolar yükselişle 105,47 dolar/varilden işlem görüyor. Analistler, Ukrayna krizinin neden olduğu pek çok belirsizliğin devam ettiği ortamada petrol fiyatlarında yüksek oynaklığın devam edeceğini savunuyorlar. 

İngiltere Başbakanı Johnson'ın ardından ABD Dışişleri Bakanı Blinkten'in Suudi Arabistan ve BAE'ye gitmeye hazırlandığı haberine de dikkat çeken analistler, Rus petrolünün arzında yaşanacak düşüşün telafi edilmesi için adım atılıp atılmayacağının izleneceğini belirtiyorlar.

İlgili Haberler