Apple, iPhone için Çalınan Aygıt Koruması'nı başlattı, işte ayrıntılar

Apple, iPhone için Çalınan Aygıt Koruması'nı başlattı, işte ayrıntılar

Apple, iOS 17.3 beta sürümüyle birlikte iPhone kullanıcıları için Çalınan Aygıt Koruması adı verilen yeni bir güvenlik özelliğini

A+A-

Apple, iOS 17.3 beta ile iPhone için Çalınan Aygıt Koruması'nı başlattı. Peki bu özellik nasıl çalışıyor. İşte ayrıntılar.... iOS 17.2'nin dün yayınlanmasının hemen ardından Apple, geliştiricilere ilk iOS 17.3 beta sürümünü sundu. Özellikle, iPhone için Çalıntı Cihaz Koruması adı verilen yepyeni bir güvenlik özelliği güncellemeyle birlikte test edilebiliyor.

Son dönemlerde, barlar gibi halka açık yerlerde iPhone hırsızlıklarındaki artışı araştırmıştı. Taktik genellikle saldırganların kurbanların iPhone'larını çalmadan önce parolalarını girdiklerini gözlemlemelerini ve ardından bunu Apple ID parolalarını hemen değiştirmek ve sahiplerini hesaplarından ve hatta iCloud yedeklemelerinden kilitlemek için kullanmalarını içeriyordu.

Apple, iOS 17.3 ile bu nadir ama sinir bozucu tehdide karşı akıllıca bir çözüm sunuyor: iPhone için Çalınan Aygıt Koruması.

iPhone için Çalınan Aygıt Koruması nasıl çalışır?

Apple, iOS 17.3'teki yeni güvenlik özelliğini şu şekilde açıklıyor:
Çalınan Aygıt Koruması için testler başladı. Bu yeni özellik, birinin telefonunuzu çalması ve parolanızı ele geçirmesi gibi beklenmedik bir durumda ek bir güvenlik katmanı ekliyor.

* Kayıtlı parolalarınıza erişmek için (o kişinin siz olduğunuzdan emin olunması açısından) Face ID gerekiyor.
* Apple Kimliği parolanız gibi hassas ayarların değiştirilmesi bir güvenlik gecikmesiyle korunur
* iPhone ev ve iş gibi tanıdık konumlardayken gecikme gerekmez


Apple, Çalınan Aygıt Koruması'nın nasıl çalıştığına dair, güvenliği artırırken kullanıcı dostu bir denge sunan iki kademeli bir sistem oluşturdu.

Örneğin, bu özellik açıkken parola veya geçiş anahtarı kullanma, Apple Card başvurusu yapma, Kayıp Modu'nu kapatma, iPhone'u silme ve iPhone ile kaydedilen ödeme yöntemlerini kullanma gibi işlemler için biyometrik kimlik doğrulaması gerekiyor.

Ancak, Apple Kimliği parolanızı değiştirmek, Apple Kimliği güvenlik ayarlarını güncellemek, parola veya Touch/Face ID ayarlarını değiştirmek ve Aygıtımı Bul veya Çalınan Aygıt korumasını kapatmak gibi daha da hassas işlemler için tanıdık konumlardan uzakta bir saatlik güvenlik gecikmesi devreye girecek. Yani bu gecikmeden sonra ikinci bir biyometrik kimlik doğrulaması gerekecek.


1- iPhone için Çalınan Aygıt Koruması nasıl açılır?
2- iPhone'unuzda iOS 17.3 beta sürümünü çalıştırdığınızdan emin olun.
3- Ayarlar uygulamasını açın.
4- Aşağı kaydırın ve Face ID & Passcode'a (veya Touch ID & Passcode'a) dokunun.
5- Şimdi Çalınan Cihaz Koruması'nı seçin.

İlgili Haberler