Apple iPhone'larda pil sağlığı nasıl kontrol edilir, pil ne zaman değiştirilir?..

Apple iPhone'larda pil sağlığı nasıl kontrol edilir, pil ne zaman değiştirilir?..

Apple, iPhone pillerinin normal koşullarda 500 tam şarj döngüsünden sonra %80 kapasitesini koruyacak şekilde tasarlandığını belirtiyor

A+A-

Pil sağlığı konusunda endişe duyan veya beklenmedik kapanmalar gibi sorunlar yaşayan iPhone kullanıcıları için pil sağlığını kontrol etmek çok önemlidir. Peki telefon pilinin sağlığı nasıl kontrol edilir ve pil ne zaman ve nasıl değiştirilir...

Pil Ne Zaman Eskiyor?

Genel olarak, iPhone'unuzu düzenli olarak güncelliyorsanız ve pilinizle ilgili sorunlar yaşamadıysanız, pilinizin bozulması bir endişe kaynağı olmamalıdır. Ancak, iki yıldan daha eski iPhone'lara sahip kullanıcılar için kimyasal yaşlanma ve biriken şarj döngüleri nedeniyle pil sağlığının azalması kaçınılmaz hale gelir.

iPhone Pil Sağlığını Kontrol Etme:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Pil'e dokunun.
  3. Pil Sağlığı ve Şarj Etme'yi seçin.
  4. Mevcut pil kapasiteniz en üstte gösterilecektir.

Ne Zaman Değiştirmelisiniz?

Pil kapasiteniz sarj sonrası kısa sürede %80'in altına düşerse veya pilinizin performansını etkileyen sorunlar yaşıyorsanız pilinizi değiştirmeyi düşünmelisiniz. Apple, iPhone pillerinin normal koşullarda 500 tam şarj döngüsünden sonra %80 kapasitesini koruyacak şekilde tasarlandığını belirtiyor.

Performans Yönetimi:

How to see battery charge percent on your iPhone | AppleInsider

Bir iPhone'un pil kapasitesi %80'in altına düştüğünde, "performans yönetimi" adı verilen bir özellik otomatik olarak etkinleştirilebilir. Bu özellik, beklenmedik kapanmaları önler. Kullanıcılar bu özelliği devre dışı bırakabilir.

Pil Sorunları Yaşıyorsanız:

Pil sağlığının bozulduğuna dair bir mesaj alırsanız veya bilinmeyen pil sorunlarıyla karşılaşırsanız, sertifikalı pil değişimi için bir Apple Store'u ziyaret etmeyi, Apple Destek ile iletişime geçmeyi veya bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısına ulaşmayı düşünün.

Unutmayın:

Sağlıklı bir pil için iPhone'unuzu her zaman güncel tutun ve aşırı ısınmadan kaçının.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler