Çin ordusu ABD yasağını deldi, Nvidia çipi almaya devam ediyor

Çin ordusu ABD yasağını deldi, Nvidia çipi almaya devam ediyor

Çin ordusu ve hükümeti ABD'nin yasağına rağmen Nvidia çipleri satın almaya devam ediyor.

A+A-

Çin askeri kurumları, devlet tarafından işletilen yapay zeka araştırma enstitüleri ve üniversiteler, ABD tarafından Çin'e ihracatı yasaklanan Nvidia yarı iletkenlerinden geçtiğimiz yıl küçük partiler halinde satın almaya devam ettiler.

Bunlar arasında, Eylül 2022'de Çin ve Hong Kong'a ihracatı yasaklanan A100 ve daha güçlü H100 çipinin yanı sıra Nvidia'nın daha sonra Çin pazarı için geliştirdiği ancak geçen Ekim ayında yasaklanan daha yavaş A800 ve H800 çipleri de yer alıyor.

Nvidia tarafından üretilen grafik işlem birimleri makine öğrenimi görevleri için gereken büyük miktarda veriyi daha verimli bir şekilde işleyebildikleri için yapay zeka çalışmaları için rakip ürünlerden çok daha üstün olarak görülüyor.

Yasaklanan Nvidia çiplerine olan talebin ve erişimin devam etmesi, Huawei ve diğerlerinin rakip ürünlerinin yeni yeni gelişmesine rağmen Çinli firmalar için iyi alternatiflerin eksikliğinin de altını çiziyor. Yasaklardan önce Nvidia, Çin'in yapay zeka çip pazarında %90'lık bir paya sahipti.

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler