Çin ve Güney Kore'den çip üretimi için kritik iş birliği

Çin ve Güney Kore'den çip üretimi için kritik iş birliği

Çin Ticaret Bakanlığı, Çin ve Güney Kore'nin çip endüstrisi konusundaki görüşmeleri güçlendirme konusunda anlaştığını açıkladı.

A+A-

Çin Ticaret Bakanı, Çin ve Güney Kore'nin, çip tedariği, yaptırımlar ve ulusal güvenlikle ilgili daha geniş küresel kaygıların ortasında, yarı iletken endüstrisi tedarik zincirleri konusunda diyalog ve işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştıklarını söyledi.

Wang Wentao, Cuma günü sona eren Detroit'teki Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) konferansı çerçevesinde Güney Kore Ticaret Bakanı Ahn Duk-geun ile bir araya geldi.

Çin Ticaret Bakanlığı'ndan Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, taraflar endüstriyel tedarik zincirinin istikrarının korunması ve ikili, bölgesel ve çok taraflı alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundular.

Çin'in siber uzay düzenleyicisi geçen hafta Micron'un (MU.O) ağ güvenliği incelemesinde başarısız olduğunu ve kilit altyapı operatörlerinin şirketten alım yapmasını engelleyeceğini söyledi. ABD, ulusal güvenlik de dahil olmak üzere bir dizi gerekçe göstererek ülkelerin Çin'in gelişmiş çiplere erişimini sınırlandırması için baskı yapıyor.

Ticaret bakanlığı verilerine göre Güney Kore'nin çip ihracatının yaklaşık %40'ı Çin'e giderken, ABD teknolojisi ve ekipmanı Güney Koreli çip üreticileri Samsung Electronics ve SK Hynix için gerekli.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler