Çin'de vaka sayısı son 3 ayın dip seviyesine indi

Çin'de vaka sayısı son 3 ayın dip seviyesine indi

Çin'de ekonomik aktiviteyi etkileyen sert salgın önlemleri yeni vaka sayılarının gerilemesine yol açtı. Ülkede yaklaşık 3 ayın en düşük yeni vaka sayısı kaydedildi.

A+A-

Çin'de salgın hızını kaybetmeye devam ediyor. Ülkede yeni vakalar yaklaşık üç ayın en düşük seviyesini gördü. 29 Mayıs itibariyle ülkede 122 vaka tespit edildi. Bu sayı 3 Mart tarihinden bu yana en düşük yeni vaka sayısı olarak kaydedildi.

Vakaların düşüş eğilimine girmesinin ardından Şanghay'da tüm üreticilerin operasyonlarına Haziran başı itibariyle başlamasına karar verildi.

Çin'de başta ülkenin en büyük kenti Şanghay olmak üzere büyük nüfusu barındıran, kritik sanayi ve iş kollarına ev sahipliği yapan büyük şehirlerindeki Kovid-19 kısıtlamalarının ekonomi üzerindeki etkisi belirgin şekilde hissediliyor.

Ülkede nisanda sanayi üretimi, perakende satışlar, otomobil satışları, gayrimenkul yatırımları, imalat ve hizmetler sektöründeki ekonomik etkinlik ve ihracat artış hızı azaldı.

Birçok sahada ölçülen ekonomik performans, ilk vakaların Çin'in Vuhan kentinde görüldüğü Kovid-19 salgınının ilk aylarından bu yana en düşük seviyelere geriledi.

İlgili Haberler