Demir cevheri fiyatları düşüşte

Demir cevheri fiyatları düşüşte

Demir cevheri, Çin'de veriler öncesi talep endişeleri ve çelik üretimi kısıtlaması nedeniyle düştü.

A+A-

Çin'deki talep endişeleri ve açıklanacak ekonomik veriler öncesindeki ihtiyat nedeniyle, demir cevheri vadeli işlemleri kayıplarını genişletti. Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %2,1 düşüşle 760 yuan/ton (110,52 dolar) ile 24 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Singapur Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri ise %1,9 düşüşle 9 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesi olan 114,35 dolar/tondan işlem gördü.

Çin Merkez Bankası, ilk çeyrek için perakende satışları, sanayi üretimi ve GSYH verilerinin açıklanması öncesinde likidite desteğini artırsa da, bazı finans kurumlarına verilen orta vadeli borç verme kredisinin oranını değiştirmedi. Bu, Salı günü açıklanacak olan ilk çeyrek GSYH verilerinin çok yumuşak olmayacağına dair bir işaret olsa da, analistler güçlü bir rapor beklemediklerini belirttiler.

Çin'de beklenen çelik üretimi kontrol politikasının demir cevheri fiyatları üzerindeki aşağı yönlü baskısı da devam ediyor. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,2, sıcak haddelenmiş rulo %0,1 ve filmaşin %0,9 düşerken, paslanmaz çelik %2 arttı.

 

İlgili Haberler