Erdoğan: Akkuyu'da iki üniteyi 2023'te hizmete alacağız

Erdoğan: Akkuyu'da iki üniteyi 2023'te hizmete alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu'daki iki ünitenin 2023'te hizmete alınacağını belirtti. Erdoğan, ikinci nükleer santral açıklaması da yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu nükleer santralinde 2 ünitenin 2023 yılında hizmete alınacağını söyledi.

Bloomberg'in haberine göre Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun nükleer santralin devreye grimesiyle sanayicinin üç kat daha pahalı enerji kullanacağı yönündeki sözlerini eleştirdi.

Erdoğan, “Dünyanın 32 farklı ülkesinde 443 santral faaliyetteyken hala inşası sürenler varken ne için ülkemiz bu imkandan mahrum edilmeye çalışılıyor dersiniz. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen birisini niçin rahatsız eder. Daha önemlisi bu menfi kampanyaya bu ülkenin genel başkanının katılmasının sebebi ne olabilir.” ifadelerini kullandı.

"20 Aralık kırılma noktası"

20 Aralık'ın bir kırılma noktası olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Faiz konusundaki dayatmaları etkisiz hale getirdik. Yüksek enflasyon sarmalını da inşallah her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz" dedi.

Erdoğan, "Türkiye'yi tamamen kendi modeliyle, kendi gücüyle, kendi programıyla dünyanın en büyük en 10 ekonomisi arasına sokacak atılımın içindeyiz. 2023'ün eşiğindeyiz ve Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini yaşıyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler