Goldman Sachs'tan sürpriz Fed faiz indirimi açıklaması

Goldman Sachs'tan sürpriz Fed faiz indirimi açıklaması

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yaparken Mart'ta bir faiz indiriminin mantıklı olacağını söyledi.

A+A-

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius, Fed'in ABD ekonomisinde yumuşak bir iniş gerçekleştirme yolunda ilerlediğini ve Mart ayında yapılacak bir faiz indiriminin "mantıklı olacağını" söyledi.

Bloomberg TV'ye konuşan Hatzius, "Fed yumuşak inişi gerçekleştirme yolunda ilerliyor, tabii ki garantisi yok ama gördüklerim hoşuma gidiyor" dedi.

Fed'in Mart ayında yapacağı bir gevşemenin, tüketici fiyatlarının gidişatıyla tutarlı olacağı için Goldman'ın temel çizgisi olmaya devam ettiğini belirten Hatzius, "Burada kesinti yapmalarının gerekli olduğunu düşünmüyoruz, ancak bu sinyallerle tutarlı olacaktır. İşten çıkarmalar çok çok düşük olmaya devam ettiği için işgücü piyasasın sağlam durumda" diye konuştu.

Hatzius, Çin ekonomisine ilişkin olarak, karşı karşıya olduğu rüzgarların "daha kat etmesi gereken bir yol olduğunu, emlak ayarlamasının henüz tamamlanmadığı" değerlendirmesini de yaptı.


İlgili Haberler