Hyundai ve Kia'dan araç hırsızlığına karşı 200 milyon dolarlık iş birliği

Hyundai ve Kia'dan araç hırsızlığına karşı 200 milyon dolarlık iş birliği

Hyundai ve Kia ABD'deki otomobil hırsızlıkları konusunda 200 milyon dolarlık anlaşmaya vardı.

A+A-

Kia ve Hyundai araç hırsızlığına karşı iş birliğine gitti. Araç sahiplerinin ve otomobil üreticilerinin avukatları Perşembe günü yaptıkları açıklamada, Hyundai Motor ve Kia Corp'un Koreli otomobil üreticilerinin araçlarının çalınmasıyla ilgili olarak 200 milyon dolar değerinde bir tüketici toplu dava anlaşmasına vardıklarını söyledi.

Şubat ayında Koreli otomobil üreticileri, TikTok ve diğer sosyal medya kanallarında popüler hale gelen bir yöntemi kullanarak artan araba hırsızlıklarını engellemeye yardımcı olmak için hırsızlık önleyici immobilizerleri olmayan 8,3 milyon ABD aracına yazılım yükseltmeleri sunacaklarını söyledi.

Araç sahiplerinin avukatları, anlaşmanın yaklaşık 9 milyon ABD'li araç sahibini kapsadığını ve araçlarını çaldıran tüketicilerin ceplerinden çıkacak zararlar için 145 milyon dolara kadar bir meblağı içerdiğini söyledi.

Hyundai ve Kia, "sigorta muafiyetleri, artan sigorta primleri ve hırsızlıkla ilgili diğer kayıplar için geri ödemeye ek olarak hırsızlıkla ilgili araç kayıpları veya hasarları yaşayan araç sahiplerine" tazminat ödeyeceklerini söyledi.

Koreli otomobil üreticileri, araçları güvenlik yazılımı yükseltmelerine uygun olmayan müşteriler için direksiyon simidi kilitleri ve diğer hırsızlık caydırıcı veya önleyici cihazların satın alınması için 300 dolara kadar destek sağlayacak.

Mal sahiplerini temsil eden avukat Steve Berman, "Anlaşma, cepten zarara uğrayanlara mümkün olan en kısa sürede fayda sağlayacaktır" dedi.

Düzenleyiciler Şubat ayında, düğmeli kontakları olmayan ve hırsızlık önleme cihazlarını hareketsiz hale getiren arabaların nasıl çalınacağını gösteren TikTok videolarının ABD'de en az 14 kazaya ve sekiz ölüme yol açtığını söyledi.

Tüketici anlaşması, geleneksel "tak ve çevir" çelik anahtarlı ateşleme sistemine sahip 2011 ila 2022 model yılı Hyundai veya Kia araç sahiplerini kapsıyor. Araçların toplam kaybı için 6.125 $'a kadar, araç ve kişisel eşyalarda 3.375 $'a kadar hasar ve sigorta ile ilgili masraflar için ödemeleri içeriyor.

Araç kiralama, taksi veya sigorta kapsamında olmayan diğer ulaşım masrafları da dahil olmak üzere diğer ilgili masraflar da uzlaşmaya dahil.

Araç sahipleri, çekici masrafları ve kaza geçiren ya da hiç bulunamayan çalıntı araçlar için geri ödeme alabilecekleri gibi, çalıntı bir araçtan kaynaklanan cezalar ya da diğer para cezaları için de ödeme alabilirler.

Louis, Missouri, Cleveland, Ohio; San Diego, California; Milwaukee, Wisconsin; Columbus, Ohio; Baltimore ve Seattle gibi pek çok büyük şehir hırsızlık olayları nedeniyle otomobil üreticilerine dava açtı.

İlgili Haberler