Kardemir D için yüzde 24 prim potansiyeli

Kardemir D için yüzde 24 prim potansiyeli

Şeker Yatırım, Kardemir D hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

A+A-

Şeker Yatırım, KRDMD-Kardemir (D) için hedef fiyatını 22,81 TL'den 26,05 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Kardemir D hisseleri son kapanışını (3 Mart 2023) 21.02 TL'den gerçekleştirmişti.

Şeker Yatırım'ın Kardemir D değerlendirmesi şöyle:

6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler sonrası, bölgede 200 bin yeni konut yapılması planlanıyor. Kardemir, bölgeye uzaklığı açısından inşaat demiri tedarikçileri arasında ilk sırada yer almasa da, bölgedeki firmaların üretim kapasiteleri göz önüne alındığında Kardemir’in de mevcut kapasitesi ile projeye dahil edilmesi bekleniyor.

Kardemir’in ürün gamında, inşaatta yaygın olarak kullanılan nervürlü çubuk ve yuvarlak çelik bulunmaktadır. Söz konusu ürünler için Kardemir’in üretim kapasitesini göz önüne aldığımızda, %100 kapasite ile çalışılması durumunda, daha önceki 2023 tahminlerimize ek, yaklaşık 500bin tonluk ekstra potansiyel hesaplıyoruz. Ancak lojistik maliyetlerden dolayı, satışlar daha düşük kar marjıyla gerçekleşmek durumunda kalabilir.
Sanayi elektriğine yapılan indirimlerin ve kömür fiyatlarındaki düşüşün sürmesi halinde marjlar üzerindeki baskının hafiflemesini bekleriz.

Kardemir Yönetim Kurulu, D grubu paylar için 2 taksitte ödenmek üzere toplamda pay başına brüt 0,2192982 TL temettü ödenmesi teklifini Genel Kurul’a sunacak.

4Ç22 finansalları ve beklentilerimiz doğrultusunda Kardemir D Grubu paylar için 22,81 TL seviyesinde bulunan 12 aylık hedef fiyatımızı 26,05’e revize ediyoruz. Hedef fiyatımızın 3 Mart 2023 kapanışına göre %16 oranında getiri potansiyeli taşıması nedeniyle de “AL” önerimizi sürdürüyoruz.

İlgili Haberler