Konut fiyatlarının hızla yükselmesi sonrası ABD'de evsizlerin sayısında patlama yaşanıyor

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi sonrası ABD'de evsizlerin sayısında patlama yaşanıyor

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD genelinde sokaklarda ve barınma merkezlerinde yaşayan evsizlerin sayısı bu yıl büyük ölçüde arttı.

A+A-

ABD genelinde sokaklarda ve barınma merkezlerinde yaşayan evsizlerin sayısı bu yıl büyük ölçüde arttı.

Wall Street Journal'ın ülkenin farklı bölgelerinden evsizleri sayan 150 kuruluştan gelen verilerle yaptığı derlemeye göre, 100'den fazla yer, 2023'ün başındaki sayılarda 2022 yılıyla karşılaştırıldığında artış bildirdi.

Rakamlar, evsiz sayısının son yıllara göre daha keskin bir tırmanış gösterebileceğine işaret ediyor. Şimdiye kadar veri bildiren Chicago, Miami, Boston ve Phoenix dahil olmak üzere çoğu kentsel alanda artışlar görüldü.

Habere göre, söz konusu artışlar, geçici pandemi dönemi korumalarının sona ermesinin ardından yapılan tahliyeler ve yüksek konut maliyetlerinden  kaynaklanıyor.

Community CEO'su Shannon Isom, "Evsizliği artırdık ve istikrarsızlığı artırdık" dedi.

Federal bir kurum olan ABD Kurumlar Arası Evsizlik Konseyi(HUD), kira yardımı ve diğer pandemi programlarının sona ermesi ile birlikte birçok topluluğun evsizler için artış bildirdiğini açıkladı. 

WSJ, geçen yıl evsiz sayısının en yüksek olduğu 100 bölgeden 67'sinden veri topladı. Ön veriler, 67 bölgeden 48'inin bu yıl bir artış bildirdiğini gösteriyor. Habere göre, yapılan sayımlar önceki yıla göre sayının yüzde 9 arttığına işaret ediyor.

Haberde, "Bu eğilim devam ederse, ABD birkaç yıl önce kaydedilen daha küçük düşüşlerin ardından daha keskin bir tırmanış gerçekleştirebilir." denildi.

HUD, ulusal olarak tek bir gecede kabaca 582 BİN 500 kişinin evsiz kaldığını tahmin ediyor.

WSJ, nihai ABD tahmininin, büyük ölçüde, açık ara en yüksek evsizin bulunduğu New York City ve Los Angeles'a bağlı olacağını belirtti. WSJ'nin incelemesindeki veriler geçen yılın ulusal verilerinin yaklaşık yüzde 43'ünü bildiren yerleri kapsıyor.

İlgili Haberler