Rus metallerine dönük ağır yaptırım kararı

Rus metallerine dönük ağır yaptırım kararı

ABD ve İngiltere'nin Rus metallerine yönelik yeni yaptırım kararı aldı

A+A-

ABD ve İngiltere, Rusya'ya yönelik yaptırımları bir adım daha ileriye taşıyarak, Rusya tarafından üretilen alüminyum, bakır ve nikelin ABD'ye ithalatını ve metal borsalarında işlem görmesini yasakladı. Bu hamle, Rusya'nın savaş fonlarını kesintiye uğratma ve Ukrayna'ya verdiği zararı zayıflatma hedefine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Uzmanlara göre, yaptırımlar, küresel metal piyasalarında da dalgalanmalara neden olabilir ve bazı endüstrilerde aksamalara yol açabilir

Yasak Kapsamı ve Etkileri

Yasak, Rusya menşeli alüminyum, bakır ve nikelin ABD'ye ithalatını ve Londra Metal Borsası ve Chicago Ticaret Borsası gibi küresel metal borsalarında işlem görmesini kapsıyor. Bu durum, Rusya'nın bu metallerden elde ettiği geliri önemli ölçüde azaltacağı ve savaş çabalarını finanse etme kabiliyetini zayıflatacağı öngörülüyor.

ABD ve İngiltere'nin Açıklamaları

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yeni yaptırımların Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını sürdürmek için kullanabileceği fonları hedeflediğini belirterek, "Bu eylemi hedefli ve sorumlu bir şekilde gerçekleştirerek, ortaklarımızı ve müttefiklerimizi istenmeyen yayılma etkilerinden korurken Rusya'nın kazançlarını azaltacağız." dedi.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt ise müttefiklerle birlikte hareket etmenin Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sürdürme kapasitesini zayıflatmada kritik önem taşıdığını vurguladı. Hunt, "İngiltere'nin bu alandaki liderliği sayesinde ABD ile, Rus metallerinin en büyük iki borsadan ortaklaşa yasaklanması yönündeki kararlı eylemimiz, Kremlin'in savaş makinesine daha fazla nakit akıtmasını önleyecek." diye konuştu.

BIST'te kar payı, sermaye artırımı kararı açıklayacak 31 şirket

BIST'te kar payı, sermaye artırımı kararı açıklayacak 31 şirket

Borsa İstanbul'da bu hafta 31 şirket olağan genel kurul veya olağanüstü genel kurul toplantısı yapacak

Borsa İstanbul'un En Ucuz Enerji Hisseleri

Borsa İstanbul'un En Ucuz Enerji Hisseleri

Borsa İstanbul'da işlem gören enerji hisselerinin hangisi daha ucuz, hangisi daha iyi kazanç performansı gösteriyor

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın model portföyde AL önerisi verdiği 9 hisse ile EKLE önerisi verdiği 1 hisse hakkında yayınladığı raporlar