S&P Global Türkiye'nin kredi notunu değiştirecek mi?

S&P Global Türkiye'nin kredi notunu değiştirecek mi?

S&P Global'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin yeni raporunu paylaşacak. Rapor 3 Mayıs Cuma günü açıklanacak. Peki uzmanlar nediyor? S&P Global ne yönde karar verecek?

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global'in Türkiye'nin kredi görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmezken, kredi notunda yukarı yönlü revizyon bekleniyor.

Foreks Haber'in 8 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, S&P Global'in planlanmış değerlendirmesinde Türkiye'nin "B" olan kredi notunun "B+"ya yükseltmesi, "pozitif" olan görünümü ise sabit tutması bekleniyor.

Ankete katılım sağlayan 8 ekonomistin 8'i görünümün "pozitif" olarak korunmasını beklerken, 7'si kredi notunun "B"den "B+"ya yükseltilmesini, 1'i ise notun "B" olarak bırakılmasını bekliyor.

>>> İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve kazanç potansiyelleri

Ankete Spinn Danışmanlık, Pariterium Danışmanlık, Global Menkul, Ahlatcı Yatırım, Yatırım Finansman, InvestAZ Yatırım, Sagam Danışmanlık ve Fiba Portföy katıldı.

S&P Global, en son 1 Aralık 2023 tarihinde "durağan" olan görünümü "pozitif"e yükseltirken, "B" olan kredi notunu korumuştu.

S&P Global'in 2024 takviminde 3 Mayıs 2024 Cuma günü Türkiye ile ilgili bir değerlendirmesi bulunuyor. S&P Global, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Raporun açıklanması durumunda, değerlendirmenin Cuma günü TSİ 23.00'ten sonra gelmesi bekleniyor.

UYARI: Anketi verilerinin 'ForeksHaber Anketi' ibaresiyle kullanılması gerekmektedir.

>>> İsrail protestolarının göbeğindeki şirket BIST'te zirveyi zorluyor

Bu haber toplam 536 defa okunmuştur
İş Yatırım'ın 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 25 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse senedinin teknik görünümü

Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için AL önerisi verdi

Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için AL önerisi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Vakıfbank Akbank ve Alarko Holding için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve prim potansiyelleri

İlgili Haberler