Tesla araçlardaki yazılım hatası sürücüleri canından bezdirdi

Tesla araçlardaki yazılım hatası sürücüleri canından bezdirdi

Tesla sahipleri, yazılım güncellemesinin elektrikli araç bataryaları üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle dava açtı.

A+A-

Bir grup ABD'li Tesla Model S ve Model X sahibi, sürüş menzilini azalttığı veya batarya arızalarına neden olduğu bildirilen otomatik yazılım güncellemeleri nedeniyle Cuma günü Kaliforniya'da elektrikli araç üreticisi Tesla'ya karşı toplu dava önerisinde bulundu.

Dava, Tesla'nın güncellemelerinin ve bunların etkilerinin eyalet ve federal yasaları ihlal ettiğini, çünkü sürüş menzilini %20'ye kadar azaltabileceğini ve bazı sahiplerin 15.000 $ maliyetle pilleri değiştirmesini gerektirebileceğini iddia ediyor.

San Francisco'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde açılan davada, Tesla araçlarının Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Suistimali Yasası'nda belirtilen tanım kapsamında "korunan bilgisayarlar" olduğu ve otomatik güncellemelerin tüketicilerin yasa kapsamındaki haklarını ihlal ettiği savunuluyor.

Davada Tesla sahiplerini ve kiraya verenleri temsil eden Hagens Berman'ın avukatı Steve Berman, "Tesla sahipleri ve kiraya verenler benzersiz bir şekilde araçlarının üreticisinin insafına kalmış durumdalar ve Tesla, araçları Wi-Fi'ye her bağlandığında rızaları olmadan yazılım güncellemeleri dayatıyor" dedi.

Araç sahiplerinin avukatları, otomobil üreticilerinin genellikle bir yazılım güncellemesi yapmak istediklerinde müşterileri bilgilendirdiklerini ancak Tesla'nın araç Wi-Fi'ye her bağlandığında otomatik güncellemeler yayınlayabildiğini söylüyor.

Dava, bazı Tesla sahiplerinin batarya ile ilgili yazılım güncellemelerini geri almak için üçüncü şahıslara 500 ila 750 dolar ödediğini söyledi.

Dava, Tesla'nın güncellemelerinin ve bunların etkilerinin Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Suistimal Yasası, Kaliforniya Haksız Rekabet Yasası ve Tüketici Yasal Çözümleri Yasasını ihlal ettiğini iddia ediyor. Avukatlar, Tesla'nın bir yazılım güncellemesinin ardından pil kapasitesinde azalma yaşayan Model S ve Model X sahiplerine ve kiralayanlara geri ödeme yapmayı reddettiğini söylüyor.

Temmuz 2021'de Tesla, bir yazılım güncellemesinin 1.743 Model S sedanda maksimum akü voltajını geçici olarak düşürdüğü iddialarını çözmek için yaklaşık 400.000 $ avukatlık ücreti ve masrafları dahil olmak üzere 1,9 milyon $ ödemeyi kabul etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler