Tesla uzun sürüş menzilli Model 3'ü Çin'de satışa çıkardı

Tesla uzun sürüş menzilli Model 3'ü Çin'de satışa çıkardı

Tesla, Çin'de daha uzun sürüş menziline sahip yenilenmiş Model 3'ü piyasaya sürdü.

A+A-

Tesla Cuma günü Çin'de ve Avrupa, Orta Doğu, Avustralya ve Japonya dahil olmak üzere diğer pazarlarda daha uzun sürüş menziline sahip yeniden şekillendirilmiş bir Model 3'ü tanıttı ve önümüzdeki birkaç gün içinde yeni elektrikli araçlar duyurması beklenen rakipleri üzerinde baskı oluşturdu.

Dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'de Model 3'ün yenilenen versiyonu, bir önceki arkadan itişli temel modelden %12 daha yüksek bir başlangıç fiyatıyla geldi ve Tesla ile Çinli elektrikli araç rakipleri arasında bir fiyat savaşına yol açan fiyat indirimlerine yönelik eğilimi tersine çevirdi.

Model 3'ün güncellenmiş versiyonu, Tesla'nın 2020'de küresel olarak en çok satan Model Y'yi piyasaya sürmesinden bu yana ilk yeni veya yeniden şekillendirilmiş otomobili oldu. Tesla, Cybertruck'ın üretimine bu yıl içinde başlamayı planlıyor.

Model 3'ün Çin'de piyasaya sürülmesi ve Tesla'nın buradaki üretim merkezinden ihracat yaptığı pazarlar, Şangay fabrikasının modeli ilk üreten fabrika olacağını düşündürdü. Tesla ayrıca Model 3'ü Fremont, Kaliforniya'daki fabrikasında da üretiyor.

Şirketin web sitesine göre, yeni Model 3 Çin için daha uzun bir sürüş menzili vaat ediyor. Standart versiyon, Çin'in test standartlarına göre 606 km (377 mil) nominal menzile sahip. Bu, Çin'de yerini aldığı baz modelden yaklaşık %9 daha yüksek.

Tesla, sipariş almaya başladığını ve dördüncü çeyrekte Çin'de teslimatlara başlayacağını söyledi. Avustralya'da ise teslimatlar Ocak ayında yapılacak.

Çin Binek Araç Birliği'nin (CPCA) en son verilerine göre Tesla, Temmuz ayında bir önceki aya göre %31 düşüşle 64.285 Çin yapımı elektrikli araç sattı.

Çin operasyonları tarafından yapılan açıklamada Tesla, yeni modelin daha iyi bir akustik sisteme, geliştirilmiş ve daha konforlu bir iç mekana ve arka koltuktaki yolcular için bir ekrana sahip olduğunu söyledi. Dış görünümle ilgili görüntülerde sedana daha şık bir ön yüz ve yeni farlar kazandıran küçük değişiklikler görüldü.

Tesla'nın duyurusu, Alman otomobil üreticilerinin bir dizi yeni elektrikli araç duyurması beklenen Münih otomobil fuarından günler önce geldi. Bunlar arasında Volkswagen ID.7'nin yeni bir versiyonu ve Mercedes'in yeni bir elektrikli CLA model sedanı yer alıyor.

Reuters ilk olarak geçtiğimiz Kasım ayında Tesla'nın "Highland" kod adlı bir proje kapsamında Model 3'ün yenilenmiş bir versiyonunu geliştirdiğini bildirmişti. Projede yer alan kişiler bunun üretim maliyetlerini düşürmeyi ve modelin cazibesini artırmayı amaçladığını söyledi.

Şirketin web sitesinin Cuma günü gösterdiği üzere, Çin'de yeni Model 3 259.900 yuan'dan (35.807,78 $) başlıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler