Tether, 160 milyon dolarlık USDT’yi donduracak

Tether, 160 milyon dolarlık USDT’yi donduracak

Dolar fiyatına endeksli stablecoin Tether (USDT), kara liste nedeniyle milyonlarca dolarlık USDT'yi dondurdu. Konuyla ilgili açıklama yapıldı.

A+A-

Kasım 2017’de Tether, 30 milyon dolarlık USDT’nin çalınmasının ardından ihlal gerçekleştiren adresleri kara listeye almaya başladı. Şirket, aralık ayında 1 milyon doların üzerinde değere sahip bir adresi de dondurdu. Şimdi ise söz konusu üç adres var. USDT ihraççısı Tether, ihlaller nedeniyle 160 milyon dolarlık USDT’yi dondurdu. 

Tether, Düzenleyicilerle Birlikte Çalışıyor

Etherscan verilerine göre, stablecoin ihraççısı Tether, üç hesapta bulunan USDT fonlarını dondurma kararı aldı. Bu arada yukarıda bahsettiğimiz gibi Tether, Kasım 2017’den beri kara liste uygulamasını sürdürüyor. Bloxy’nin verilerine göre şirket, o tarihlerden bu yana toplamda 563 adresi kara listeye aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Tether sözcüsü şunları söyledi:

Tether, emniyet güçlerinin talebi üzerine Ethereum blok zincirinde 160 milyon USDt içeren üç adresi dondurdu. Şu anda daha fazla ayrıntı açıklayamıyoruz”

Söz konusu üç adres artık fon taşıyamayacak. Tether, geçmişte şüpheli hesapları denetlemek için düzenleyicilerle birlikte çalıştığını söylemişti.

İlgili Haberler