Trabzonspor şampiyon oldu, kasaya 500 milyon TL girdi

Trabzonspor şampiyon oldu, kasaya 500 milyon TL girdi

Süper Lig’de 38 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor’un kasası da doldu. Bordo-mavili takım 2021/22 futbol sezonunda 500 milyon liraya yakın elde etmeyi başardı.

A+A-

Dünya'nın haberine göre nefesleri kesen bir sezonun ardından şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor kasasına da 500 milyon liraya yakın para koymayı başardı. Trabzonspor yayın gelirlerinden 200 milyon lira para kazanırken, sponsorluklar, lisanslı ürün satışı ve ticari gelirlerden de 120 milyon liraya yakın gelir elde etmeyi başardı. Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne katılması durumunda 500 milyon liraya yakın para da buradan gelecek. Böylece Trabzonspor toplamda 1 milyar liraya yakın parayı kasasına koymuş olacak.

Yayın gelirinden 180 milyon TL 

Trabzonspor lige katılım payı olarak kasasına toplamda 36 milyon lira para koymayı başardı. Performans primi olarak dağıtılan yayın gelirlerinden Trabzonspor 65 milyon lira galibiyet primlerinden, 14 milyon lira beraberliklerden elde etti. Buna bir de şampiyonluk parası ve eski şampiyonluklar eklendi. Trabzonspor eski şampiyonluklar için 35 milyon lira, son şampiyonluk için de 50 milyon liralık bonusu kasasına koydu. Böylece Trabzonspor yayın gelirinden toplamda 200 milyon lira para kazandı.

Ticari ve sponsorluk gelirleri

,Trabzonspor bu sezon ticari gelirler ve sponsorluklardan da önemli bir kazanç sağlamayı başardı. Bordo-mavililerin sponsorluk, ticari gelir ve isim hakkı gelirleri 80 milyon lirayı bulacak. Buna bir de lisanslı ürün satışı yapan mağazalar eklenince toplam kazanç 120 milyon lira olacak.

Son bir haftadır Trabzon’a dünyanın dört bir yanından taraftarlar adeta akın etti. Antalyaspor maçı için yurtdışından en çok Almanya, Hollanda ve Fransa’dan taraftarlar geldi. Türk Hava Yolları (THY) İstanbul’dan da birçok ek sefer düzenledi. Şehirdeki otellerde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Asıl para Şampiyonlar Ligi’nden gelecek

Trabzonspor bu sezon asıl parayı Şampiyonlar Ligi’nden elde edecek. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalınması durumunda Trabzonspor toplamda 30 milyon Euro (500 milyon TL) gelir elde edecek. Bu da Trabzonspor’un toplam gelirlerinin 1 milyar liraya yaklaşmasına neden olacak.

Trabzonspor’un gelirleri

Yayın Geliri: ₺200 milyon
Maç Günü: ₺150 milyon
Ticari gelir: ₺120 milyon
Futbolcu satışı: ₺30 milyon

İlgili Haberler